Advocaat: 'Erg blij met zege'

31 maart 2019

Hoofdtrainer Dick Advocaat van FC Utrecht blikt terug op de overwinning op Feyenoord.

Met 3-2 won FC Utrecht vanmiddag (zondag) in Stadion Galgenwaard van Feyenoord. De Utrechtse ploeg stelde de driepunter in de vijfde minuut van de blessuretijd van de tweede helft veilig. Timo Letschert bracht met zijn winnende treffer het stadion in extase. FCUtrecht.nl schoof aan bij de persconferentie na afloop van de match tegen de Rotterdammers en schreef mee met de nababbel van Hoofdtrainer Dick Advocaat.

“Een prachtig resultaat”, begon Advocaat zijn korte, maar krachtige nabeschouwing in de persruimte van Stadion Galgenwaard. “Zeker tegen Feyenoord, en zeker ook na alles wat er hier gebeurd is de laatste weken”, doelde de oefenmeester op de indrukwekkende wijze waarop voorafgaand én tijdens de wedstrijd werd stilgestaan bij het drama dat zich op maandag 18 maart afspeelde in de stad.

“De overwinning van ons was geen verdiende. Feyenoord was de betere ploeg”, aldus Advocaat. “Maar soms krijg je wat je niet verdient, en andersom ook. Wij zijn in elk geval erg blij met de 3-2. Het grote voordeel is dat we hebben gewonnen en het alleen maar beter kan. Dit was voor ons een moeilijke wedstrijd met een mooi eindresultaat.”