Advocaat: 'Dit hebben we goed gedaan'

02 maart 2019

Hoofdtrainer Dick Advocaat houdt goed gevoel over aan 1-5 uitzege op Heracles Almelo.

FC Utrecht won vanavond (zaterdag) met vier doelpunten verschil van Heracles Almelo, nota bene in het Polman Stadion. In Overijssel schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie na afloop van de partij om mee te schrijven met de analyse van FC Utrecht’s Hoofdtrainer Dick Advocaat.

“Voor FC Utrecht was dit een heel belangrijke overwinning”, zei Advocaat. “We wisten hoe moeilijk het zou worden. Heracles Almelo had acht van de elf thuispartijen dit seizoen gewonnen.”

“Ook thuis leek het dat we geweldig speelden tegen Heracles Almelo”, refereerde de oefenmeester naar de thuiszege van eerder dit seizoen. “Maar toen liet Heracles Almelo op mij ook een goede indruk achter.”

Advocaat vond dat FC Utrecht een zeer goede wedstrijd speelde tegen de Heraclieden. “We begonnen sterk, al scoorden we in het begin van de wedstrijd te weinig. Daarna nam Heracles Almelo wat meer het initiatief, zonder daarbij heel grote kansen te krijgen. Toen kwam de rode kaart (voor Jesper Drost van Heracles Almelo, op slag van rust, red.). Dat hebben we in de tweede helft heel goed opgelost.”

“We scoorden in de slotfase nog een paar goals met penalty’s. Al hadden we het met kansen in die fase nog beter kunnen doen”, oordeelde Advocaat. Maar dat mocht de stemming bij de oefenmeester niet drukken. “Ik ben erg tevreden. Als je met 1-5 uit bij Heracles Almelo wint, dan heb je het in mijn ogen goed gedaan.”