Van de laatste 6 uitpartijen die FC Utrecht in de Eredivisie tegen NAC Breda speelde, won de FC uit de Domstad er 1. Dat was op 29 november 2014. Toen was het ook meteen flink raak. Het werd 1-5 voor FC Utrecht. Ruud Boymans was met 2 goals en 1 assist betrokken bij 3 van de 5 Utrechtse treffers.

Afgelopen seizoen zorgde NAC Breda er in het Rat Verlegh Stadion voor dat FC Utrecht met een kater de kerst in ging. Op 23 december 2017 werd het 3-1 voor de Bredanaars, waarvoor Pablo Marí, Thierry Ambrose en Angelino scoorden. Cyriel Dessers vond namens FC Utrecht het net, nota bene tegen zijn vorige club.

FC Utrecht slaagde er 11 keer in om, in een Eredivisiepartij, in Breda van NAC te winnen. De Domstedelingen wonnen alleen vaker in Eredivisie-uitduels van NEC (12 maal) en Willem II (16 keer).

Eerder dit seizoen won FC Utrecht in Stadion Galgenwaard met 2-1 van NAC Breda. Simon Gustafson maakte die dag beide Utrechtse treffers. Het gebeurde in het seizoen 2009/2010 voor het laatst dat FC Utrecht beide Eredivisieduels in 1 seizoen won van de Bredanaars.

NAC Breda won geen van de laatste 8 Eredivisiepartijen die het speelde: 2 keer gelijkspel, 6 maal een nederlaag. Eerder dit seizoen zetten de Brabanders ook al een serie van 8 matchen zonder zege neer.

FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 5 Eredivisiematchen die het speelde. De langste reeks van de Domstedelingen liep van januari tot februari 2018; 8 wedstrijden.

In het eigen Rat Verlegh Stadion verloor NAC Breda slechts 2 van de laatste 8 Eredivisiepartijen die het speelde.

Dat gezegd hebbende: NAC Breda kwam in de laatste 2 thuismatchen zelf niet tot scoren.

FC Utrecht won de laatste 2 uitduels die het in de Eredivisie speelde. De laatste langere reeks liep van april tot augustus 2012 (3 stuks).

In het kalenderjaar 2019 scoorde NAC Breda in de Eredivisie tot nu toe 2 keer: verreweg het minste van alle Eredivisieploegen. Excelsior volgt op die ranking met 9 treffers.

FC Utrecht hield dit seizoen tot nu toe 7 keer de nul, waarvan 3 maal in de laatste 4 partijen. Afgelopen seizoen noteerde FC Utrecht in de volledige jaargang in totaal 7 keer een clean sheet.

Alleen Heracles Almelo (22 stuks) kreeg dit Eredivisieseizoen meer doelpunten tegen uit standaardsituaties dan NAC Breda: 18 treffers.

NAC Breda is de enige ploeg die dit seizoen in de Eredivisie nog niet scoorde van buiten de zestien. Op 29 april 2018 maakte Mitchell te Vrede de laatste Eredivisiegoal van NAC Breda van buiten het strafschopgebied.

Mitchell te Vrede is dit Eredivisieseizoen NAC Breda’s topscorer. Hij heeft dit seizoen tot nu toe 9 keer doel getroffen. Afgelopen jaargang was Thierry Ambrose de grootste goalgetter bij de Bredanaars. Hij kwam toen tot 10 treffers.

Simon Gustafson is op dit moment FC Utrecht’s clubtopscorer. De Zweed heeft nu 7 treffers op de teller staan. Daarnaast gaf hij meer assists dan elke andere speler van FC Utrecht: 5 stuks.

Gustafson scoorde in de laatste 3 uitduels van FC Utrecht in de Eredivisie. Slechts 3 spelers van FC Utrecht scoorden ooit in 4 opeenvolgende uitwedstrijden: Alexander Gerndt (2012), Michael Mols (1996) en Leo van Veen (1978).

Mitchell van der Gaag, trainer van NAC Breda, kwam van 1997 tot 2001 tot 99 Eredivisiewedstrijden namens FC Utrecht.

Michiel Kramer speelde tussen 2007 en 2009 11 Eredivisieduels voor NAC Breda.

De NAC Breda-voetballers Anouar Kali (72 wedstrijden), Gianluca Nijholt (40 duels) en Menno Koch (4 partijen) speelden in het verleden ook voor FC Utrecht in de Eredivisie.

De FC Utrecht-aanvallers Michiel Kramer en Nick Venema scoorden allebei hun eerste Eredivisiegoal tegen NAC Breda. Kramer deed dat in 2013, Venema in 2017.

Bij NAC Breda keert Daan Klomp terug van een schorsing en staan Mitchell te Vrede en Arno Verschueren op scherp.