Rodney Antwi. Hij was het, op 24 augustus 2014, die in De Kuip namens FC Utrecht de winnende maakte tegen Feyenoord. Het werd die dag 1-2 voor de Utrechters, en het was vooralsnog de laatste keer dat de Domstedelingen in de Eredivisie van de Feyenoorders wonnen.

Die pot van 24 augustus 2014, dat was de enige keer in een serie van 24 onderlinge ontmoetingen in de Eredivisie dat FC Utrecht van Feyenoord won. Die andere 23 matchen in die reeks? Er werden er 15 gewonnen door de Rotterdammers en 8 keer werd het gelijk.

De laatste keer dat FC Utrecht in Stadion Galgenwaard de drie punten pakte tegen Feyenoord, was op 17 december 2006. Doelpunten van Gregoor van Dijk en Robin Nelisse bleken precies voldoende voor de zege: 2-1.

Feyenoord won in de Eredivisie geen van de laatste 6 uitduels die het speelde.

In de laatste 11 keer dat FC Utrecht op eigen veld in de Eredivisie in actie kwam tegen Feyenoord, lukte het de FC uit de Domstad niet de winst te pakken. Tegen geen enkel team wacht FC Utrecht momenteel zo lang op een nieuwe thuiszege in de Eredivisie als tegen Feyenoord.

Dat gezegd hebbende: FC Utrecht is ongeslagen in de laatste 6 Eredivisiepartijen die het speelde. Alleen koploper PSV en FC Groningen verloren in de laatste 6 speeldagen van de Eredivisie ook geen enkele keer.

Feyenoord won dit seizoen 3 uitwedstrijden in de Eredivisie. Op vreemde bodem verzamelde Feyenoord vooralsnog dit seizoen evenveel punten als debutant FC Emmen: 14.

Eerder dit seizoen verloor FC Utrecht in De Kuip met 1-0 van Feyenoord. Het was de eerste partij van de Utrechters onder leiding van Dick Advocaat.

In 4 van de laatste 5 Eredivisiewedstrijden die FC Utrecht speelde, hield de ploeg van Advocaat de 0. In deze reeks kreeg het team uit Utrecht alleen op bezoek bij Heracles Almelo een goal tegen. Daar in Overijssel mocht dat toen de pret niet echt drukken trouwens, want er werd met 1-5 gewonnen.

FC Utrecht hield in december 2016 voor het laatst in 3 opeenvolgende Eredivisieduels de 0. Dat waren destijds de eerste 3 basisoptredens van doelman David Jensen. Over hem straks meer!

Ook eerder deze jaargang in de KNVB Beker struikelde FC Utrecht over Feyenoord. Ook toen in De Kuip, ook toen werd het 1-0 voor de Rotterdammers.

De laatste 2 thuisduels van FC Utrecht eindigden in een 0-0 gelijkspel. In de laatste 2 uitpartijen scoorde FC Utrecht in totaal liefst 9 maal.

In januari-februari 2010 speelde FC Utrecht in de Eredivisie voor het laatst 3 keer op rij 0-0 in eigen huis. Het derde duel in die reeks was tegen… Feyenoord!

Met 8 goals en 5 assists is Simon Gustafson dit Eredivisieseizoen de meest waardevolle speler van FC Utrecht. De Zweed speelde 17 Eredivisiewedstrijden voor Feyenoord in de seizoenen 2015/2016 en 2016/2017.

Gustafson is de enige speler die dit seizoen in alle 26 Eredivisieduels van FC Utrecht in actie is gekomen. In de Eredivisie speelde hij trouwens vóór, maar scoorde hij ook al eens tégen Feyenoord. Dat was op 24 december 2017, toen Gustafson het shirt droeg van Roda JC Kerkrade.

Jensen, we kondigden het al aan: iets meer over hem. Namelijk: hij kan tegen Feyenoord zijn 100ste officiële wedstrijd in dienst van FC Utrecht spelen. Zijn eerste officiële partij namens de FC? Inderdaad: tegen Feyenoord!