'We moeten geboren aanpassers opleiden'

08 juni 2019

In de tiende FC Utrecht Podcast van dit seizoen een uitgebreid gesprek met Manager Academie Jelle Goes.

In wat aflevering 10 is van de FC Utrecht Podcast een uitgebreid gesprek met Jelle Goes. De Manager Academie van FC Utrecht gaat in op onder meer zijn eigen (voetbal)achtergrond, zijn blik op FC Utrecht en natuurlijk het opleiden van talent, en hoe dat proces in zijn werk gaat.

“We moeten geboren aanpassers opleiden”, zegt Goes onder meer. “Spelers die in staat zijn zich in wedstrijden en competities aan te passen aan de weerstand die op dat moment geboden wordt.”

“Het zou heel mooi zijn als er structureel drie, vier spelers uit de eigen Academie in de basis van het eerste elftal van FC Utrecht spelen”, werpt hij bovendien een blik op de plannen en ambities voor de toekomst.

En, over Nederland als voetballand: “We moeten ons heel goed realiseren dat we elkaar allemaal keihard nodig hebben. De kracht van het Nederlandse voetbal is dat we blijven opleiden met elkaar, en goed samenwerken.”

Beluister de volledige Podcast, waarin het ook gaat over onder meer zijn periodes in Estland en Rusland, het Utrechtse publiek, de potentie en rek in FC Utrecht O8 tot en met Jong FC Utrecht en het naar een hoger niveau tillen van het voetbal in de regio Utrecht.