Van den Brom: 'Genoten van enthousiasme en gretigheid'

29 juni 2019

Trainer/coach John van den Brom blikt terug op de eerste oefenwedstrijd van FC Utrecht van 2019/2020.

FC Utrecht was een flink pak sterker dan Amersfoorts Elftal gisteravond (vrijdag). Op Sportpark Nimmerdor werd een 1-6 zege geboekt op de Amersfoortse combinatieploeg. Trainer/coach John van den Brom genoot van het weerzien met oude bekenden, het enthousiasme en de gretigheid van de spelers en de zes gescoorde goals.

“Ik vind het ontzettend leuk om hier mijn officiële debuut als trainer van FC Utrecht te maken, in je eigen stad. Er waren heel veel familieleden en bekenden van me aanwezig. Alles wat iets met het voetbal te maken heeft in Amersfoort, heb ik hier wel gezien”, vertelde Van den Brom op het terrein van vv Amsvorde. “Leuk om mensen tegen te komen die ik nog ken van vroeger.”

Na een week van trainen, was het duel met de stadsploeg de eerste van de nieuwe campagne. “Mooi, omdat de kop eraf is qua wedstrijden. Je hebt natuurlijk de hele week hartstikke goed en hard getraind om uiteindelijk steeds meer vastigheid in het elftal te creëren”, aldus de oefenmeester. “Deze wedstrijd hebben we ingepland om dat in wedstrijdverband te zien.”

“Mooie momenten? De goals, die zijn altijd mooi”, vervolgde Van den Brom. “Ook al is het een intikker, een goal is altijd mooi.” Waar hij ook van genoot? “Het enthousiasme en de gretigheid waarmee de jongens gespeeld hebben, en het feit dat ze aan de slag zijn met de dingen waar we aandacht aan hebben gegeven tijdens de trainingen.”

“Als ik zeg waar we mee bezig zijn: dat de backs moeten opkomen”, gaf Van den Brom een inkijkje. “Vanavond hebben beide backs gescoord; de rechts- en de linksback. Dat geeft aan dat we op de goede weg zijn.”