Ruime zege in eerste oefenmatch

28 juni 2019

FC Utrecht legt Amersfoorts Elftal op Sportpark Nimmerdor met 1-6 over de knie.

Een half dozijn doelpunten produceerde FC Utrecht tijdens de eerste wedstrijd onder leiding van trainer/coach John van den Brom. Op Sportpark Nimmerdor van vv Amsvorde waren de Domstedelingen vanavond (vrijdag) met 1-6 te sterk voor Amersfoorts Elftal.

Een overtreding wordt begaan op Mitchell van Rooijen. Scheidsrechter Jeroen Manschot fluit, aanwinst Issah Abass en routinier Urby Emanuelson melden zich bij de bal. Een schot met rechts en een trap met links behoren zodoende tot de mogelijkheden. Emanuelson is degene die de klus op zich neemt - en klaart. En hoe. Buiten bereik van doelman Menno Heus - inderdaad, een oude bekende - gaat de bal tegen de touwen. Kruising. Dik twintig minuten gespeeld, 0-2 de stand.

Guwara maakt de eerste van het seizoen
Die pracht van een goal, die wordt door dik duizend mensen gezien in Amersfoort. Het staat op diverse plekken meerdere rijen dik achter de boarding van Sportpark Nimmerdor, waar met name tijdens de eerste helft de bal op een uitstekende grasmat in hoog tempo van voet naar voet gaat. FC Utrecht voert tijdens de eerste drie kwartier de druk op, en de score bovendien. Het eerste doelpunt van het seizoen wordt in de achtste speelminuut gemaakt. Verdediger Leon Guwara is het die met een droge knal FC Utrecht’s nieuwe doelpuntenrekening opent: 0-1.

Van Rooijen en Abass schieten met scherp
Na de 0-2 van Emanuelson volgt tien minuten voor de break de 0-3. Ook bij die goal speelt Emanuelson een rol. Een schot van de ervaren speler kan Heus niet klemmen, waarna Van Rooijen er als de kippen bij is voor de rebound. Vier minuten later moet Heus opnieuw incasseren. Geen schijn van kans heeft hij op een ziedend schot, van behoorlijk dichtbij bovendien, van FC Utrecht’s aanwinst Issah Abass: 0-4.

Drie goals na de rust
In het tweede bedrijf treedt FC Utrecht met een volledig ander elftal aan en die ploeg vergroot de marge al snel tot vijf treffers. Na een combinatie met Mohamed Mallahi poeiert Sean Klaiber de 0-5 binnen. De van een verhuurperiode aan VVV-Venlo teruggekeerde Patrick Joosten maakt er 0-6 van en juist op het moment dat menig Amersfoorter zich er bij lijkt neer te leggen dat het niet lukt om tegen de Utrechters te scoren, redt Pim Kers de eer. Vlak voor tijd bepaalt de aanvaller van AFC Quick de eindstand op 1-6.

Morgen weer aan de bak
De ene oefenmatch is nog amper achter de rug, of de volgende staat voor FC Utrecht voor de deur. Van den Brom’s manschappen komen morgen (zaterdag) in actie tegen stadsgenoot USV Elinkwijk. Aan het Theo Thijssenplein wordt om 16.30 uur afgetrapt. 

Amersfoorts Elftal - FC Utrecht 1-6 (0-4)
8. Leon Guwara 0-1
23. Urby Emanuelson 0-2
37. Mitchell van Rooijen 0-3
41. Issah Abass 0-4
48. Sean Klaiber 0-5
72. Patrick Joosten 0-6
89. Pim Kers 1-6

Toeschouwers: 1.062.

Scheidsrechter: Jeroen Manschot.

Basisploeg Amersfoorts Elftal:
Menno Heus; Niels Vlugt, Martijn Koelewijn, Mo Al Haydar, Herman Struijk; Stijn Mossink, Dave Dekker, Jerry Geurtsen, Roy Bakkenes; Frank Heus, Bas Wobbes.

FC Utrecht, eerste helft:
Maarten Paes; Giovanni Troupée, Dario Dumic, Willem Janssen, Leon Guwara; Rico Strieder, Urby Emanuelson, Sander van de Streek; Mitchell van Rooijen, Issah Abass, Rayan El Azrak.

FC Utrecht, tweede helft:
Thijmen Nijhuis; Sean Klaiber, Emil Bergström, Christopher Mamengi, Mark van der Maarel; Lukas Görtler, Simon Gustafson, Justin Lonwijk; Mohamed Mallahi, Cyriel Dessers, Patrick Joosten.