Nieuwegeiner Jaey Daalhuisen versterkt FC Utrecht eSports

26 juni 2019

eSports-toptalent (23) komt over van Feyenoord.

FC Utrecht eSports heeft zich versterkt met Jaey Daalhuisen. De 23-jarige Nieuwegeiner komt over van Feyenoord en vormt in het seizoen 2019/2020 samen met Woudenberger Christiaan van der Mark het eSports-team van de FC uit de Domstad.

Daalhuisen speelde de voorbije twee jaargangen in de eDivisie namens Feyenoord. De Nieuwegeiner behoort tot de grootste eSports-talenten van Nederland en eindigde in het seizoen 2017/2018 op de tweede plaats in ’s lands sterkste en meest prestigieuze FIFA-competitie voor de Xbox One. Stadion Galgenwaard is voor de nieuwe eSporter van FC Utrecht bepaald geen onbekend terrein. Als jochie bezocht hij samen met zijn vader steevast alle thuiswedstrijden van de FC en was hij lid van kids club Junior Tigers.

FC Utrecht eSports neemt deel aan de eDivisie, de Nederlandse Eredivisie op het gebied van eSports. De club is ervan overtuigd dat het jongeren steviger aan zich kan binden door actief te zijn in de dynamische eSports-wereld en zet die overtuiging kracht bij met de prachtige eRoom in Stadion Galgenwaard.

De eRoom is de thuishaven van FC Utrecht eSports, compleet met consoles, grote en kleine beeldschermen, speciale game-stoelen en een heuse mini-tribune.