Kwaliteitsimpuls: Adam Maher naar FC Utrecht

03 juni 2019

Middenvelder (25) tekent in Domstad contract voor 3 jaar.

Een kwaliteitsimpuls voor de selectie van FC Utrecht: Adam Maher heeft zijn handtekening gezet onder een verbintenis die hem tot medio 2022 speler van de Domstedelingen maakt. De 25-jarige middenvelder, voormalig Nederlands international, komt transfervrij over van AZ.

Maher startte zijn loopbaan bij SV Diemen, waarna hij na een periode bij AVV Zeeburgia in 2005 in de jeugdopleiding van AZ werd opgenomen. In Alkmaar haalde de middenvelder het eerste elftal, om vervolgens te transfereren naar PSV. De Eindhovenaren verhuurden de international in seizoen 2016/2017 aan het Turkse Osmanlispor, waarna hij zich aansloot bij FC Twente om daarna, een klein jaar geleden, terug te keren bij AZ. De verbintenis van Maher in Alkmaar, waar John van den Brom zijn trainer was, liep af.

“Adam is een geweldige speler, met veel voetballend vermogen”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam over Maher, die naast 5 A-interlands ook tientallen jeugdinterlands speelde. “Hij heeft al veel ervaring, ook al is hij pas 25 jaar. Bovendien zit hij in een sterke fase van zijn carrière”, vervolgt Zuidam. “Adam is sterk in het lezen van het spel en anticipeert goed, waardoor hij veel ballen onderschept. Aan de bal kan hij met zijn kwaliteiten het verschil maken. We zijn er trots op dat een speler van zijn kaliber voor ons kiest en zijn ervan overtuigd dat hij wat extra’s toevoegt aan de selectie. Hij gelooft in het sportieve plan en de ambities van FC Utrecht.”