Issah Abass: de vijfde Ghanees bij FC Utrecht

09 juni 2019

Aanvaller (20) treedt in de voetsporen van onder anderen Francis Dickoh.

Zodra hij zijn debuut maakt in het vlaggenschip van FC Utrecht, kan Issah Abass zich officieel de vijfde Ghanees noemen die het shirt van de club uit de Domstad heeft gedragen. Weet jij nog welke vier Black Stars hem voorgingen? FCUtrecht.nl zet de namen voor je op een rijtje.

Odartey Lawson was de eerste voetballer uit Ghana die speelminuten maakte in het eerste elftal van de Utrechters. De verdediger kwam in 1998 tot 2 optredens in de hoofdmacht van FC Utrecht. Hij diende later ook nog het Indiase Mahindra United.

De tweede ‘Black Star’ in Utrechtse dienst was Francis Dickoh. Verdeeld over vier seizoenen speelde de verdediger 106 partijen namens FC Utrecht, waarvoor hij op 26 augustus 2006 debuteerde. Dickoh, geboren in Denemarken, speelde 13 interlands voor Ghana en diende na zijn Utrechtse periode nog clubs uit Schotland, Griekenland, België, Denemarken en Noorwegen.

De voetballer uit Ghana met de meeste FC Utrecht-wedstrijden op zijn palmares, is Nana Asare. De middenvelder, tegenwoordig uitkomend voor AA Gent, speelde 122 partijen namens de Domstedelingen. Op 1 augustus 2009 maakte Asare zijn debuut voor FC Utrecht. Asare speelde 1 interland voor de Black Stars.

Rodney Antwi, tot slot, is een Nederlandse aanvaller van Ghanese afkomst die tot 5 optredens in de hoofdmacht van FC Utrecht kwam. De snelle voorhoedespeler wordt door velen nog altijd herinnerd vanwege de winnende goal die hij namens de Domstedelingen scoorde in De Kuip tegen Feyenoord op 24 augustus 2014. Afgelopen seizoen kwam Antwi uit voor FC Volendam.