Handen uit de mouwen voor Utrechtse daklozen

05 juni 2019

Supporters, club en bouwpartner HORNBACH komen samen in actie.

Een rode muur moet het worden, als het ware. De Bunnikside in Stadion Galgenwaard staat aan de vooravond van een metamorfose. De uitvoering? Daarvoor slaan FC Utrecht, supporters van de club, Stadsteam Herstel en last but not least bouwpartner HORNBACH de handen ineen.

Na het bevestigen van grote rode doeken aan de bovenzijde van de tribune en gelijktijdig met de realisatie van een sta-vak is het volledig rood verven van de Bunnikside wat er deze zomer ook te gebeuren staat. Daarvoor benodigd: duizend liter verf. Die wordt ter beschikking gesteld door FC Utrecht’s bouwpartner HORNBACH. “Dat doen we niet zomaar. In ruil daarvoor willen we samen met FC Utrecht en haar achterban iets teruggeven aan de stad. Daarom zoeken we per geschonken liter verf een donateur; á 5 euro per liter. Het streefbedrag is minimaal € 5000,-.”, aldus Maarten Post, Marketingmanager HORNBACH.

In samenspraak met een vertegenwoordiging van FC Utrecht-supporters is besloten om van de opbrengsten sheltersuits aan te schaffen voor Utrechters die noodgedwongen of er zelf voor kiezen om op straat leven, dag en nacht. De wens om juist voor dit doel geld in te zamelen, komt voort vanuit supporters van FC Utrecht, die zelf of in hun directe omgeving (hebben) hebben ervaren dat dakloos zijn echt een probleem is in de stad.

“Sheltersuits zijn voor deze groep daklozen zéér gewenst”, legt Lotte Wienen van Stadsteam Herstel uit. Stadsteam Herstel helpt en ondersteunt daklozen in Utrecht, gaat actief op zoek naar daklozen in Utrecht en helpt hen met de eerste opvang en het regelen van praktische zaken. “De sheltersuits zijn water- en winddichte jassen die getransformeerd kunnen worden tot een slaapzak. Dat FC Utrecht, de supporters van FC Utrecht en haar bouwpartner HORNBACH zich vanuit het hart inzetten voor het inzamelen van geld voor deze aanschaf, betekent de wereld voor ons én de mensen die hiermee droog en warm buiten kunnen zijn.”

Jouw steentje bijdragen aan een rode Bunnikside én de aanschaf van een sheltersuit voor een dakloze in Utrecht? Sponsor dan nu 1 of meerdere liters verf á 5 euro via https://www.fcutrecht.nl/draagjouwsteentjebij.