FC Utrecht speelt Interwetten Cup in Meppen

07 juni 2019

Eredivisionist op zondag 14 juli in actie tijdens internationaal toernooi.

FC Utrecht komt op zondag 14 juli in actie tijdens de Interwetten Cup in Meppen. In de Hänsch-Arena strijden die dag vier teams om de bokaal en de eer. Naast FC Utrecht en gastheer SV Meppen (3. Bundesliga) zijn dat Fortuna Düsseldorf (1. Bundesliga) en Ipswich Town, dat komend seizoen in League One uitkomt.

In de halve finale van de Interwetten Cup speelt FC Utrecht tegen SV Meppen, een team dat het twee jaar geleden nog ontving op Sportcomplex Zoudenbalch. Toen eindigde het treffen tussen de Utrechters en de Duitsers in 1-1. Bij winst komt FC Utrecht in de eindstrijd de winnaar van het duel tussen Fortuna Düsseldorf en Ipswich Town tegen. Bij verlies in de halve finale, spelen de Utrechters om de derde plek tegen de verliezer van het onderonsje tussen de ploegen uit Düsseldorf en Ipswich.

Een wedstrijd duurt 45 minuten en als er na drie kwartier spelen geen winnaar is, dan wordt die bepaald door het nemen van strafschoppen.

Het schema van de Interwetten Cup is als volgt op zondag 14 juli:
14.00 uur, wedstrijd A: Fortuna Düsseldorf – Ipswich Town
15.00 uur, wedstrijd B: SV Meppen – FC Utrecht
16.00 uur, duel om derde plek: Verliezer wedstrijd A – Verliezer wedstrijd B
17.00 uur, finale: Winnaar wedstrijd A – Winnaar wedstrijd B

Meer informatie over het toernooi en kaartverkoop is te vinden op DEZE WEBSITE. Voor FC Utrecht-supporters zijn de zitplaatsen op de vakken vakken E en F op de Westtribune gereserveerd, evenals de staanplaatsen van het Rothklötter-Block.