FC Utrecht neemt talent Maddy over van Ajax

07 juni 2019

Woerdense flankspits (18) tekent voor één jaar met optie op tweede jaargang in Utrechtse dienst.

FC Utrecht neemt Eros Maddy over van Ajax. De 18-jarige flankspits komt over van de Amsterdammers en heeft in de Domstad een contract getekend voor één seizoen met een optie op een tweede jaargang in Utrechtse dienst.

Maddy verruilde de academie van Sparta Rotterdam in 2014 voor die van Ajax, waar hij dit seizoen voornamelijk in de O19 uitkwam. Daarnaast speelde Maddy twee Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden met Jong Ajax, waarin toevalligerwijs in beide gevallen Jong FC Utrecht de tegenstander was. Bij de beloftenploeg van de Utrechters gaat Maddy komend seizoen trainen, terwijl hij zijn wedstrijden in eerste instantie voor de O19-equipe gaat spelen.

“Eros is flankaanvaller, die op zowel de linker- als de rechtervleugel van het veld goed tot zijn recht komt”, schetst Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Zijn snelheid is een wapen. Hij beschikt over een enorme explosiviteit, heeft diepte in zijn spel en is positief agressief in zijn manier van spelen”, aldus Zuidam over Maddy, die voor Oranje Onder 15 8 interlands speelde.