FC Utrecht eSports en partner Rabobank stimuleren een gezonde leefstijl

26 juni 2019

Durf te groeien!

100.000 jongeren juichend achter hun beeldscherm, niet voor een Eredivisie wedstrijd van FC Utrecht, maar voor het Wereldkampioenschap FIFA. eSports wordt steeds groter. Vooral onder jongeren is het razend populair. Veel jonge FC Utrecht-supporters zijn dagelijks actief in gaming en hebben de ambitie om hun FIFA-skills verder te ontwikkelen.

FC Utrecht vindt het belangrijk om zich te verdiepen in dat wat onze jongere supporters bezighoudt. Ook Rabobank Utrecht en Rabobank Rijn en Heuvelrug zoeken de verbinding met de doelgroep jongeren. Dat was een belangrijke reden voor de banken om in het seizoen 2018/2019 een partnership aan te gaan met de eSportstak van FC Utrecht. “Als Rabobank willen wij graag zorgen dat iedereen kan meedoen. In de samenleving stimuleren wij dat via bijvoorbeeld cultuur- en sportverenigingen. De virtuele wereld van eSports biedt een nieuwe en vooral een leuke mogelijkheid om een grote groep jongeren te bereiken én uit te dagen”, stelt Ronald van Maldegem, Directeur Particulieren en Private Banking van Rabobank Utrecht.

In het afgelopen seizoen lag de focus van het partnership op de ontwikkeling van FIFA-talent. “Een professionele eSporter ben je niet zomaar, je moet je ontwikkelen tot echte topsporter. Fysiek en mentaal. Een gezonde leefstijl is daarin erg belangrijk. Door mee te doen ontwikkel je jezelf en dat stimuleren wij als Rabobank”, stelt Van Maldegem. eSporters trainen meerdere uren per dag hun FIFA-skills. Daarnaast moeten eSporters, net zoals elke andere topsporter, genoeg slapen, gezond eten en veel bewegen om fit te blijven en 100% geconcentreerd te zijn op de wedstrijd.

Gedurende het seizoen hebben wij de FC Utrecht eSporters en -volgers uitgedaagd om te groeien. Niet alleen sportief, maar ook op mentaal en sportief vlak. Mentale kracht is voor een eSporter immers belangrijk om optimaal te kunnen presteren. Om mentaal sterk te zijn dien je in goede conditie te zijn, regelmatig te sporten en gezond te eten. Je moet je kunnen concentreren, positief blijven en kunnen omgaan met tegenslag.

Samen met Rabobank hebben we diverse FIFA-activiteiten georganiseerd. Op het imposante hoofdkantoor van Rabobank aan de Croeselaan kwamen bijna 100 FIFA-talenten tussen de 12 en 18 jaar bijeen voor de RABO FIFA Challenge. Een FIFA 19-toernooi, waarbij de beste 8 zich konden kwalificeren voor de Grande Finale in Stadion Galgenwaard. Daarnaast hebben we aan het begin van het jaar 2019 onze supporters uitgedaagd om hun beste FIFA-voornemen met ons te delen. Vooral sporten, een banaantje eten tijdens de Weekend League en zorgen voor voldoende water werden genoemd door gamers om je fit te voelen en je te kunnen concentreren. Tevens hebben we samen met Rabobank voor een aantal thuiswedstrijden onze FIFA-achterban uitgenodigd in de FC Utrecht eRoom, waarbij ze voorafgaand aan de wedstrijd een FIFA-clinic van FC Utrecht Pro Gamers Danny Hazebroek en Christiaan van der Mark ontvingen.

Tijdens het seizoen 2018/2019 hebben wij jongeren in Utrecht en omgeving een podium gegeven om hun FIFA-skills met ons te delen. Met behulp van onze eSporters en de begeleiding vanuit Rabobank hebben wij de gamers verder geholpen richting hun droom om eSporter te worden. Nu is het aan de gamers zelf om verder te groeien!