'We zijn er klaar voor'

24 juli 2019

Trainer/coach John van den Brom en aanvoerder Willem Janssen blikken tijdens persconferentie vooruit op duel met HŠK Zrinjski Mostar.

FC Utrecht is er klaar voor de sportieve strijd aan te gaan met HŠK Zrinjski Mostar. Dat vertelde aanvoerder Willem Janssen van de Domstedelingen vanmiddag (woensdag) tijdens een persconferentie in Stadion Galgenwaard, waarin door de captain en trainer/coach John van den Brom werd vooruitgeblikt op de Europa League-wedstrijd van morgen.

“Zomeravondvoetbal? Dat denk ik niet!”, ging Janssen in op de vraag van een reporter. “We kennen de kracht van de tegenstander. Die zullen zich wellicht gaan ingraven. Wij zullen het tempo hoog moeten houden en heel hard moeten werken om ze kapot te spelen”, aldus de aanvoerder. “Daar moeten we heel veel energie in steken. Of het een zware klus wordt? Je staat in de Europa League, dan weet je op voorhand dat er geen makkies zijn. Zij hebben al wat hardheid in de benen, aangezien ze al twee wedstrijden in de eerste voorronde van het toernooi hebben gespeeld en afgelopen zondag hun eerste competitiewedstrijd van het seizoen afwerkten.”

De aanvoerder leeft met vertrouwen toe naar het duel met de topclub uit Bosnië en Herzegovina. “Het is heel prettig dat we de selectie al op orde hebben. Dat een grote kern van de spelers van vorig seizoen is gebleven, is ook heel fijn”, aldus Janssen. “De sfeer van de zege op Vitesse in de finale van de play-offs om Europees voetbal hebben we meegenomen het nieuwe seizoen in. We zijn er klaar voor.”

Oefenmeester Van den Brom ging desgevraagd in op hoe zijn team omgaat met de extreme weersomstandigheden. “We trainen vandaag laat op de middag. Zo kunnen we alvast wennen aan de warmte in het stadion die er morgen ook zal zijn.”

“We moeten oppassen voor de counter”, aldus Van den Brom. “Daar zijn ze hartstikke gevaarlijk in. Je moet niet die trechter in lopen. Je moet je niet uit de tent laten lokken. Dat hebben we ook aangegeven tijdens de voorbespreking, die we gisteren al hielden. Het is zaak dat we de positieve flow vasthouden. Ik ben er blij mee dat we eerst thuis spelen. Je kunt dan direct de toon zetten. Maar daarmee zeg ik niet dat we alleen maar gaan aanvallen. Geen tegentreffer incasseren is ook belangrijk.”

Over de spelers die het duel met de Bosniërs aan zich moeten laten voorbijgaan: “We missen wat jongens, onder wie Adrián Dalmau, Joris van Overeem, Issah Abass, Othmane Boussaid en Jean-Christophe Bahebeck. Maar ik kijk graag naar de spelers die er wél zijn. Die zijn er klaar voor een goede pot neer te zetten.”

Tickets voor de Europa League-wedstrijd FC Utrecht - HŠK Zrinjski Mostar zijn verkrijgbaar via INTERNET en in de FC Utrecht Fanshop, en zijn op de wedstrijddag vanaf 17.00 uur bovendien te koop bij de stadionkassa’s.