Van den Brom: 'Dit is waarvoor je gevochten hebt'

31 juli 2019

Trainer/coach John van den Brom en middenvelder Sander van de Streek blikken vooruit op de Europa League-wedstrijd van morgen (donderdag).

In één van de gebouwen bij het Stadion pod Bijelim Brijegom van HŠK Zrinjski Mostar blikten tijdens een persconferentie trainer/coach John van den Brom en middenvelder Sander van de Streek van FC Utrecht vanavond (woensdag) vooruit op de return van het Europa League-treffen met de ploeg uit Bosnië en Herzegovina. FCUtrecht.nl was van de partij en schreef mee met het duo.

“We moeten omgaan met de omstandigheden en ik denk dat we dat prima kunnen”, beantwoordt Sander van de Streek de eerste vraag tijdens de persbijeenkomst, die een halfuur voor aanvang van de training van FC Utrecht in het Gradski Stadion wordt belegd. “Ik heb in Estland gevoetbald, dus ben wat dat betreft wel wat gewend”, doelt hij op het uitoefenen van zijn vak in stadions die wellicht wat minder modern zijn dan de stadions van clubs die in de Eredivisie uitkomen.

Voor gevochten
Van den Brom vult aan: “Dit is wel een beetje de charme van Europees voetbal. Natuurlijk, in Nederland heb je hartstikke veel mooie stadions. Maar dat authentieke van hier, dat vind ik ook wel hartstikke mooi. Het stadion? Dat hebben we op de beelden al gezien. Het veld? Dat gaan we straks bekijken. Hoe dan ook: ik vind dit wel wat hebben. Als je er nuchter in zit, dan kun je hier ook van genieten. Dit is Europees voetbal, dit is waar je het hele vorige seizoen voor gevochten hebt.”

Vertrouwen
“De wedstrijd van afgelopen week was teleurstellend”, neemt Van de Streek het woord weer. “Als je naar die wedstrijd kijkt, dan zie je dat we een beter resultaat moesten halen. Ik heb alle vertrouwen in de wedstrijd van morgen. Ik denk dat we een beetje hetzelfde soort wedstrijd kunnen verwachten als vorige week.”

Opdracht duidelijk
“In alle wedstrijden die wij tot nu toe van onze tegenstander gezien hebben, zien we dat ze spelen vanuit een compacte, verdedigende organisatie”, vertelt Van den Brom. “Daar zijn ze vorige week succesvol in geweest. Die wedstrijd was voor ons een gemiste kans, vanwege de gemiste kansen. We hebben het nagekeken, we hebben er dertien gemist. Als je kijkt naar het positieve: we hebben dus dertien goede kansen gehad om de score in ons voordeel te laten uitvallen. Dat hebben we niet gedaan. De opdracht is dat we dat morgen wel doen”, aldus de oefenmeester.

Antwoord geven
Hij gaat verder: “We moeten absoluut niet in het mes lopen, dat blijf ik zeggen. We hebben de beelden van de wedstrijd van afgelopen donderdag goed bekeken en moeten morgen het antwoord geven in de wedstrijd. De Eredivisie is nog niet van start, dus we hebben de hele week de tijd gehad om naar deze wedstrijd toe te werken.”

Van Overeem en Abass inzetbaar
“Qua fitheid: Patrick Joosten is er niet bij”, aldus Van den Brom. “Hij raakte zaterdag in het oefenduel met Koninklijke HFC geblesseerd. Patrick viel vorige week goed in. Zonde voor ons. Maar er staan ook weer jongens wél klaar, die er vorige week niet bij waren: Joris van Overeem en Issah Abass. Kortom: eentje eraf, twee terug.”

Een blik in de persruimte in Mostar tijdens de persconferentie van FC Utrecht.