Václav Černý kiest voor FC Utrecht

08 juli 2019

Aanvaller (21) komt over van Ajax en tekent meerjarige verbintenis in de Domstad.

FC Utrecht heeft Václav Černý overgenomen van Ajax. De 21-jarige aanvaller uit Tsjechië heeft een contract voor drie seizoenen plus een optie op een vierde jaargang in Utrechtse dienst ondertekend in de Domstad.

Černý maakte in 2014 de overstap van de academie van FK Pribram naar de jeugdopleiding van Ajax. Namens de Amsterdammers speelde de flankaanvaller uiteindelijk 16 Eredivisiewedstrijden, 8 bekerduels, 4 Europa League-partijen, 1 match in de Champions League, 11 wedstrijden in de UEFA Youth League en hij kwam tot 69 optredens in de Keuken Kampioen Divisie als speler van Jong Ajax. Op dat niveau scoorde Černý 31 doelpunten en bereidde hij nog eens 25 treffers voor.

Door de jaren heen speelde Černý bovendien 55 jeugdinterlands voor verschillende Tsjechische vertegenwoordigende elftallen. Voor Jong Tsjechië kwam Černý 16 keer in actie en maakte hij 9 treffers.

“Václav is een speler met extra kwaliteiten, die onze selectie weer zal versterken”, verklaart Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “De afgelopen periode zijn we intensief bezig geweest met deze transfer, dus het is mooi om te zien dat nu de handtekeningen onder het contract staan. Ondanks meerdere opties, waaronder ook een aantal buitenlandse clubs, kiest Václav voor het plan wat we bij FC Utrecht voor ogen hebben met hem. Dat zegt ook iets over zijn drive en sportieve ambities. Hij is een technisch vaardige speler met snelheid, die niet alleen een doelpunt kan voorbereiden, maar ook zelf doelpunten kan maken. We zijn blij dat Václav voor FC Utrecht heeft gekozen en zien zijn tijd hier met veel vertrouwen tegemoet.”

Václav Černý sluit per direct aan bij de selectie, die vandaag naar Harsewinkel is vertrokken voor een 7-daags trainingskamp.