Strafschoppenserie brengt FC Utrecht in finale

14 juli 2019

Domstedelingen schakelen SV Meppen uit in halve finale Interwetten Cup.

FC Utrecht heeft zich geplaatst voor de finale van de Interwetten Cup. In de halve eindstrijd van dat toernooi waren de Utrechters na strafschoppen te sterk voor gastheer SV Meppen. Na drie kwartier spelen stond er nog een brilstand op het scorebord van de Hӓnsch-Arena.

In een stadion waar naast supporters uit Meppen en Utrecht ook fans van de partij zijn van de andere deelnemende ploegen, Fortuna Düsseldorf en Ipswich Town, komt FC Utrecht na een start waarin het spel tegen SV Meppen op en neer gaat steeds beter in de wedstrijd. Dat resulteert in diverse kansen voor de Domstedelingen. Patrick Joosten krijgt een dot van een mogelijkheid op de openingstreffer, waar ook Sean Klaiber meermaals dichtbij is. 

Gescoord wordt er in de reguliere speeltijd, 45 minuten dus, niet. Voor het vak met daarin enkele honderden meegereisde supporters van FC Utrecht, maakt de ploeg van trainer/coach John van den Brom vervolgens het verschil vanaf de strafschopstip. Namens FC Utrecht schieten alle vijf de spelers die aan bod komen, raak. Een misser van Julius Düker brengt FC Utrecht in pole position en het is captain Mark van der Maarel die uiteindelijk de pingel benut die FC Utrecht tot de finale brengt. Daarin is 1. Bundesliga-team Fortuna Düsseldorf de tegenstander.  

SV Meppen - FC Utrecht 0-0 (FC Utrecht w.n.s.)

Gele kaarten: Willi Evseev (SV Meppen), Gabriel Culhaci (FC Utrecht).

Opstelling SV Meppen: 
Erik Domaschke; Markus Ballmert, Steffen Puttkammer, Marco Komenda, Hassan Amin; Florian Egerer, Willi Evseev, Marcus Piossek; Max Kremer, Julius Düker, René Guder.

Opstelling FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Sean Klaiber, Mark van der Maarel, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci; Rico Strieder, Simon Gustafson, Rayan El Azrak; Gyrano Kerk, Issah Abass, Patrick Joosten. 

Verloop strafschoppenserie: 
Hassan Amin 1-0
Simon Gustafson 1-1
Willi Evseev 2-1
Sean Klaiber 2-2
Steffen Puttkammer 3-2
Gyrano Kerk 3-3
Julius Düker 3-3
Rayan El Azrak 3-4
Max Kremer 4-4
Mark van der Maarel 4-5

Eerste halve finale:
Fortuna Düsseldorf - Ipswich Town 4-1  
3. Oliver Fink 1-0
4. James Norwood 1-1
10. Erik Thommy 2-1
14. Erik Thommy 3-1
26. Bernard Tekpetey 4-1