Ruime zege in derde oefenpartij

03 juli 2019

FC Utrecht in Montfoort met 9-0 te sterk voor MSV’19.

FC Utrecht won vanavond (woensdag) in Montfoort met 9-0 van MSV’19. In de drukbezochte jubileumwedstrijd van de bespeler van Sportpark Hofland waren Rayan El Azrak en Cyriel Dessers allebei twee keer trefzeker.

Ineens duikt hij op voor Maarten Paes. Jort van Geffen, spits van MSV’19, krijgt in de slotfase van de eerste helft een dot van een kans op het maken van de door de club uit Montfoort zo felbegeerde treffer in de jubileumwedstrijd tegen FC Utrecht. Maar Paes is, precies op het moment dat hij zijn mannetje moet staan, alert en doortastend. En blokt de inzet van de spits van MSV’19, dat zich voorbereidt op een fusie maar eerst met volle teugen wil genieten van het duel met de Utrechters.

Geen dubbele cijfers
Het lukt de ploeg uit Montfoort, in tegenstelling tot USV Elinkwijk enkele dagen eerder, om de dubbele cijfers te voorkomen tegen de Eredivisionist. Dat is mede te danken aan een reeks knappe saves van de afzwaaiende Wesley Oostrom, en zijn vervanger Tom Schouten. FC Utrecht maakt vijf goals in de eerste helft en voegt er daar in het tweede bedrijf nog vier aan toe.

El Azrak topscorer van de eerste helft
Iets meer dan zeven minuten is de score gelijk op het kunstgrasveld van Sportpark Hofland. Dan opent Rayan El Azrak van dichtbij de Utrechtse doelpuntenrekening (0-1). De aanvaller lukt vlak voor rust ook nog de 0-5. Tussen zijn treffers door vinden ook Mohamed Mallahi, Christopher Mamengi en Sander van de Streek de weg naar het doel in Montfoort, waar zo’n vijftienhonderd toeschouwers zijn afgekomen op de vriendschappelijke wedstrijd. 

Andere spelers, onveranderd wedstrijdbeeld
Na de break blijft er sprake van eenrichtingsverkeer, al verandert er ook veel; FC Utrecht stelt in het tweede bedrijf immers een volledig ander elftal op dan in het eerste deel van de match. Justin Lonwijk neemt de 0-6 voor zijn rekening en twee doelpunten van Cyriel Dessers zorgen ervoor dat FC Utrecht uitloopt naar een verschil van acht treffers. Tim Brinkman bepaalt vlak voor tijd de eindstand op 0-9.

Derde riante overwinning
De zege op MSV’19 is voor FC Utrecht de derde van deze voorbereiding. Eerder al was de ploeg van trainer/coach John van den Brom in Amersfoort met 6-1 te sterk voor Amersfoorts Elftal en werd aan het Theo Thijssenplein USV Elinkwijk met 17-0 verslagen. FC Utrecht belegt komende week een trainingskamp in Duitsland, dat wordt afgesloten met een toernooi: de Interwetten Cup. In Meppen strijdt FC Utrecht dan samen met gastheer SV Meppen, Fortuna Düsseldorf en Ipswich Town om een bokaal. 

MSV’19 - FC Utrecht 0-9 (0-5)
8. Rayan El Azrak 0-1
24. Mohamed Mallahi 0-2
35. Christopher Mamengi 0-3
39. Sander van de Streek 0-4
45+1. Rayan El Azrak 0-5
49. Justin Lonwijk 0-6
53. Cyriel Dessers 0-7
81. Cyriel Dessers 0-8
84. Tim Brinkman 0-9

Toeschouwers: 1.500

Opstelling MSV’19:
Wesley Oostrom; Ralph Kolfschoten, Jesper Kolfschoten, Hugo Peters, Zino Belkada, Junior Kolfschoten, Wouter Scholman, Mark Kemp, Jort van Geffen, Timo Bakker, Robin Stokman.

FC Utrecht, eerste helft:
Maarten Paes; Sean Klaiber, Christopher Mamengi, Tommy St. Jago, Leon Guwara; Lukas Görtler, Urby Emanuelson, Simon Gustafson; Mohamed Mallahi, Sander van de Streek, Rayan El Azrak.

FC Utrecht, tweede helft:
Thijmen Nijhuis; Denso Kasius, Giovanni Troupée, Emil Bergström, Gabriel Culhaci; Rico Strieder, Tim Brinkman, Justin Lonwijk; Mitchell van Rooijen, Cyriel Dessers, Patrick Joosten.