Overtuigende overwinning in oefenmatch

27 juli 2019

FC Utrecht op Zoudenbalch met 3-0 te sterk voor Koninklijke HFC.

In een vriendschappelijke wedstrijd was FC Utrecht vanmiddag (zaterdag) Koninklijke HFC de baas. Op Sportcomplex Zoudenbalch versloegen de Domstedelingen de Haarlemmers met 3-0. 

De actie is van Issah Abass, die na zijn dribbel het overzicht behoudt en de bal afspeelt. Daar staat, zoals dat een spits betaamt, Nick Venema op de juiste plek. De aanvaller uit Austerlitz schiet de bal bekwaam binnen. Half uur gespeeld op een zonnig Sportcomplex Zoudenbalch, 2-0 de stand voor FC Utrecht. Dat heeft in verdedigend opzicht weinig te dulden van Koninklijke HFC. De Tweede Divisie-ploeg uit Haarlem komt aan aanvallen amper toe aan de Koningsweg.

Venema opent de score
Daar is het Venema die een kwartier voordat hij de 2-0 scoort, ook de 1-0 maakt. De spits profiteert van een slordigheid in de Haarlemse defensie - bij de Noord-Hollanders spelen onder anderen voormalig FC Utrecht-jeugdspelers Louk Dekkers en Daniël van Son - en passeert doelman Stef Brummel.

Prachtige derde treffer
Het derde doelpunt van de middag is bijzonder fraai. Othmane Boussaid, die nagenoeg de volledige partij speelt, zorgt er met een bekeken steekpass voor dat Abass vrij kan afgaan op sluitpost Darrin de Meza. Abass houdt het hoofd koel, omspeelt de jonge goalie en schuift de bal in het doel: 3-0.

Minuten op de teller
Voor de spelers die namens FC Utrecht in actie komen tegen de Haarlemmers is het belangrijk (extra) speelminuten op de teller te krijgen. Maarten Paes, Mark van der Maarel, Rico Strieder, Giovanni Troupée, Abass, Urby Emanuelson en Christopher Mamengi kunnen negentig speelminuten bijschrijven, terwijl Joris van Overeem, Venema en Gabriel Culhaci een uur wedstrijdritme extra in de benen krijgen dankzij de testmatch tegen Koninklijke HFC.

Donderdag aan de bak in Mostar
Het vizier van de Utrechters kan vanaf nu volledig gericht worden op donderdag. Dan staat de return van de tweede voorronde van de Europa League op de rol. In Bosnië en Herzegovina treffen HŠK Zrinjski Mostar en FC Utrecht elkaar opnieuw. Afgelopen donderdag, in een even heet als sfeervol Stadion Galgenwaard, hielden beide ploegen elkaar in evenwicht (1-1).

FC Utrecht - Koninklijke HFC 3-0 (2-0)
18. Nick Venema 1-0
33. Nick Venema 2-0
82. Issah Abass 3-0

Opstelling FC Utrecht:
Maarten Paes; Mark van der Maarel, Giovanni Troupée, Christopher Mamengi, Gabriel Culhaci (60. Ruben Hoogenhout); Rico Strieder, Urby Emanuelson, Joris van Overeem (60. Rida El Barjiji); Issah Abass, Nick Venema (60. Eros Maddy), Patrick Joosten (10. Othmane Boussaid).

Opstelling Koninklijke HFC: 
Stef Brummel (46. Darrin de Meza), Jeffrey Sam-Sin (46. Teun Versteeg), Wessel Boer (46. Gino Demon), Vincent Volkert, André Morgan; Daniël van Son, Jacob Noordmans (46. Tim van Soest), Sam van Huffel, Louk Dekkers; Franklin Lewis (46. Joël Donald), Floris van der Linden.