Justin Hoogma versterkt FC Utrecht-selectie

30 juli 2019

Verdediger (21) komt op huurbasis over van TSG 1899 Hoffenheim.

De selectie van FC Utrecht wordt per direct van defensieve versterking voorzien. Achterhoedespeler Justin Hoogma (21) wordt in de jaargang 2019/2020 door de Domstedelingen gehuurd van 1. Bundesliga-club TSG 1899 Hoffenheim.

Jong Oranje-international Hoogma zette bij het Duitse Phoenix Kisdorf zijn eerste stappen op het voetbalveld, om vervolgens de overstap te maken naar Quick’20. In Oldenzaal werd de in Enschede geboren verdediger gescout door FC Twente, dat hem in 2016 naar Heracles Almelo zag trekken. Daar werd hij ontdekt door TSG 1899 Hoffenheim, dat hem in 2017 overnam. Afgelopen seizoen deed Hoogma op huurbasis bij FC St. Pauli ervaring op in de 2. Bundesliga. In het shirt van TSG 1899 Hoffenheim maakte hij al speelminuten in onder meer de 1. Bundesliga, de DFB Pokal, de Europa League en de Champions League.

“Justin is een linksbenige centrale verdediger met veel voetballend vermogen”, legt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Met zijn komst naar FC Utrecht hebben we het centrum van de defensie van een sterke, dubbele bezetting voorzien. We volgen Justin al geruime tijd en zien in hem een intelligente speler met tactisch inzicht en goede fysieke voorwaarden. Hij heeft zowel in de Eredivisie als in internationale competities de voorbije jaren ervaring opgedaan.”