Interwetten Cup: de deelnemers op een rij

12 juli 2019

Een nadere kennismaking met de drie teams die samen met FC Utrecht strijden om de beker in Meppen.

FC Utrecht komt zondag in Meppen in actie tijdens de Interwetten Cup. Aan dat toernooi doen, naast de Domstedelingen, ook gastheer SV Meppen alsmede Fortuna Düsseldorf en Ipswich Town mee. Een nadere kennismaking met de drie teams die met FC Utrecht strijden om de trofee in de Hänsch-Arena in Meppen.

Gastheer SV Meppen komt uit in de 3. Bundesliga. Daarin eindigde de ploeg afgelopen seizoen als dertiende. Mede dankzij de doelpunten van Nick Proschwitz handhaafde het team uit Meppen zich op het derde niveau van Duitsland. Deze jaargang moeten de blauw-witten het zonder Proschwitz zien te redden, want de spits is verkocht aan Eintracht Braunschweig. Ter versterking van de aanval is onder meer Libanees international Hilal El-Helwe aangetrokken. In de persoon van doelman Jeroen Gies is er één speler in de selectie van SV Meppen met de (deels) Nederlandse nationaliteit. SV Meppen is sportief gezien wellicht niet de favoriet in de strijd om de Interwetten Cup, maar de equipe geniet wel het thuisvoordeel van de Hänsch-Arena, een stadion dat een capaciteit van 13.696 heeft.

Met een tiende plek in de 1. Bundesliga kan Fortuna Düsseldorf terugkijken op een goed seizoen 2018/2019. ‘F95’ bleef gerenommeerde clubs als Hertha BSC, FC Schalke 04 en VfB Stuttgart (ruim) voor en hield zich overtuigend staande in één van de sterkste competities ter wereld. Tot de selectie van de rood-witten behoren onder anderen Turks international Kaan Ayhan, Pools international Dawid Kownacki, Amerikaans international Zack Steffen. Fortuna Düsseldorf heeft een even grote als trouwe achterban. Afgelopen seizoen bezochten bij thuiswedstrijden van de club gemiddeld 43,928 mensen het stadion. De jaargangen ervoor, toen de voetbaltrots van Düsseldorf nog op het tweede niveau uitkwam, waren er steeds gemiddeld tussen de 25 en 30 duizend mensen bij de wedstrijden van Fortuna.

Ipswich Town heeft een belabberd seizoen achter de rug. The Tractor Boys wonnen slechts 5 van de 46 gespeelde competitiewedstrijden en sprokkelden uiteindelijk 31 punten bij elkaar; veel te weinig om degradatie uit het Championship te voorkomen. Deze jaargang speelt Ipswich Town dan ook in League One, het derde niveau van Engeland. Die strijd gaat de ploeg van de Schotse manager Paul Lambert aan met voornamelijk Engelse spelers, al behoren ook Deens international Jonas Knudsen en Iers international Alan Judge tot de kern, evenals diverse Welshmen en doelmannen uit Oost-Europa; respectievelijk Bartosz Bialowski uit Polen en Tomas Holy uit Tsjechië.

In de halve finale van de Interwetten Cup speelt FC Utrecht tegen SV Meppen, een team dat het twee jaar geleden nog ontving op Sportcomplex Zoudenbalch. Toen eindigde het treffen tussen de Utrechters en de Duitsers in 1-1. Bij winst komt FC Utrecht in de eindstrijd de winnaar van het duel tussen Fortuna Düsseldorf en Ipswich Town tegen. Bij verlies in de halve finale, spelen de Utrechters om de derde plek tegen de verliezer van het onderonsje tussen de ploegen uit Düsseldorf en Ipswich.

Een wedstrijd duurt 45 minuten en als er na drie kwartier spelen geen winnaar is, dan wordt die bepaald door het nemen van strafschoppen.

Het schema van de Interwetten Cup is als volgt:
14.00 uur, wedstrijd A: Fortuna Düsseldorf – Ipswich Town
15.00 uur, wedstrijd B: SV Meppen – FC Utrecht
16.00 uur, duel om derde plek: Verliezer wedstrijd A – Verliezer wedstrijd B
17.00 uur, finale: Winnaar wedstrijd A – Winnaar wedstrijd B

Praktische informatie
Het stadion van SV Meppen opent om 12.30 uur haar deuren. Rondom de Hänsch-Arena is speciale bewegwijzering aangebracht met P FC Utrecht naar een speciale parkeerplaats voor de supporters uit de Domstad. Supporters van FC Utrecht worden verzocht deze bewegwijzering te volgen. Het stadion is in verband met de opzet van het toernooi verdeeld in sectoren. De sector Rothklötter-Block en vakken E en F zijn de vakken voor FC Utrecht. Kaarten voor die sectoren zijn te koop via DEZE WEBSITE. Op de wedstrijddag kan je je tickets vanaf 12.30 uur ook aanschaffen bij de stadionkassa’s. Wij wijzen onze supporters erop dat in het buitenland de wetgeving ter plaatse van toepassing is en dat het van belang is om een geldig legitimatiebewijs bij je te hebben. Wij wensen iedereen een goede reis aankomende zondag.