FC Utrecht winnaar Interwetten Cup

14 juli 2019

Domstedelingen in eindstrijd te sterk voor 1. Bundesliga-ploeg Fortuna Düsseldorf.

FC Utrecht gaat de boeken in als winnaar van de Interwetten Cup, editie 2019. Na in de halve finale al afgerekend te hebben met SV Meppen, legden de Utrechters in de eindstrijd ook 1. Bundesliga-team Fortuna Düsseldorf over de knie. Justin Lonwijk was de matchwinner van een spannende finalepot.

Het is Sander van de Streek die de bal bij Justin Lonwijk brengt. De deze zomer bij FC Utrecht aangesloten voetballer bedenkt zich dan geen moment, en poeiert de bal de verre hoek in. Buiten bereik van doelman Florian Kastenmeier zoeft de bal tegen de touwen. Lonwijk? Hij spurt door naar de vakken van de Hänsch-Arena waar de FC Utrecht-supporters zitten en viert de 1-0 met een ‘UUUUU-gebaar’. 

Gevaar
De voorsprong van FC Utrecht staat op enkele momenten wel een beetje onder druk, maar komt nooit echt in gevaar. Veel verder dan schoten uit de tweede lijn komt Fortuna Düsseldorf immers niet. Veel van die pogingen komen niet eens in de buurt van het doel van keeper David Jensen, die ziet hoe aan de andere kant van het veld de Utrechters zo nu en dan ook nog mogelijkheden krijgen.

Diverse kansen
Zo duikt aanvaller Nick Venema in het tweede deel van de wedstrijd - die 45 minuten duurt, zoals dat voor alle partijen op de Interwetten Cup geldt - op voor Kastenmeier. De goalie voorkomt, door tijdig uit zijn doel te komen, dat Venema kan afdrukken. Ook Sander van de Streek en Willem Janssen krijgen kansen, maar hun pogingen missen het doel.

Duitse dubbelslag
En zo blijkt FC Utrecht tot twee keer toe te sterk voor Duitse oppositie. In de halve finale van de Interwetten Cup had FC Utrecht namelijk na strafschoppen gastheer SV Meppen al uitgeschakeld. Mark van der Maarel benutte de winnende penalty na een wedstrijd die eindigde zoals-ie begon (0-0). In de andere halve eindstrijd van het toernooi had Fortuna Düsseldorf beduidend minder te duchten van Ipswich Town. De Duitsers wonnen met 4-1 van de Engelse League One-ploeg, die het in de strijd om de derde plek vervolgens ook tegen SV Meppen moest afleggen na strafschoppen. 

Terug naar de Domstad, zaterdag Open Dag
Voor FC Utrecht vormde de Interwetten Cup de slotactiviteit van een zevendaags verblijf in Duitsland. Na een trainingskamp in Harsewinkel en het spelen van het toernooi in Meppen, keert de equipe van trainer/coach John van den Brom nu terug in de Domstad, waar het de trainingen komende week hervat. Hoogtepunt op de weekplanning komende week: de Open Dag, die op zaterdag is en van 12.00 tot 17.00 uur duurt. 

FC Utrecht - Fortuna Düsseldorf 1-0
25. Justin Lonwijk 1-0

Toeschouwers: 3.201.

Opstelling FC Utrecht: 
David Jensen; Giovanni Troupée, Tommy St. Jago, Willem Janssen, Leon Guwara; Adam Maher, Urby Emanuelson, Sander van de Streek; Nick Venema, Justin Lonwijk, Václav Černý.

Opstelling Fortuna Düsseldorf:
Florian Kastenmeier; Shinta Appelkamp, Kaan Ayhan, Robin Bormuth, Niko Griesselmann (28. Diego Contento); Alfredo Morales (28. Johannes Bühler), Marcel Sobotka; Thomas Piedl, Ayman Barkok, Erik Thommy; Rouwen Hennings.