Aanvaller Cyriel Dessers verkocht aan Heracles Almelo

08 juli 2019

Belgische spits (24) vervolgt zijn loopbaan in Overijssel.

FC Utrecht heeft aanvaller Cyriel Dessers verkocht aan Heracles Almelo. De 24-jarige Belg had in de Domstad nog een overeenkomst tot medio 2020, inclusief een optie op verlenging van zijn verbintenis met één seizoen.

Dessers trok in de zomer van 2017 voor het eerst het shirt van FC Utrecht aan. De spits kwam over van NAC Breda, waarvoor hij in 40 partijen tot 29 treffers was gekomen. In de Domstad speelde Dessers uiteindelijk 56 officiële duels. De oud-speler van onder meer KSC Lokeren en Oud-Heverlee Leuven maakte daarin 19 doelpunten. Met zijn treffers in de play-offs om Europees voetbal van afgelopen seizoen was Dessers van grote waarde voor de Utrechters, die nu mede dankzij de goals van de Belg aan de vooravond staan van een Europese campagne.

“Cyriel is aan het einde van afgelopen seizoen goed teruggekomen van een blessure en was belangrijk voor FC Utrecht in de play-offs. Na twee seizoenen in de Domstad is Cyriel nu 24 jaar en in een fase van zijn loopbaan beland waarin hij een vaste waarde in een elftal moet zijn. Dat perspectief kan Heracles Almelo hem in grotere mate bieden dan wij”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht. “We hebben met Heracles Almelo uiteindelijk overeenstemming kunnen bereiken over deze transfer, waarmee alle partijen tevreden mee zijn. Wij bedanken Cyriel voor zijn inzet voor FC Utrecht en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”