Young business club

15 januari 2019

Dé plek voor jonge ondernemers

FC Utrecht is er voor iedereen en heeft ook voor ieder wat wils. Die vlieger gaat zeker ook op zakelijk gebied op. Een mooi voorbeeld van een concept dat sommigen zal passen als een maatpak: de Young Business Club. “We willen jonge ondernemers helpen met relevante vraagstukken."

Was er maar een plek waar je als jonge, hardwerkende, ambitieuze Utrechtse ondernemer terecht kon om, onder het genot van wat lekkers en in goed gezelschap te kunnen kijken naar doorgaans goed Eredivisievoetbal in een fijne ambiance.

Welnu: die is er. In Stadion Galgenwaard, de grootste sporttempel van de provincie Utrecht. Het is daar waar de leden van de Young Business Club van FC Utrecht elkaar met grote regelmaat ontmoeten. “Vanuit een maatschappelijke gedachte en met in het achterhoofd bovendien het gegeven dat Utrecht een jonge stad is met daarin veel jonge ondernemers, start ups en young professionals, hebben wij besloten een concept te ontwikkelen dat naadloos aansluit bij die groep: de Young Business Club”, aldus Salesmanager Michel Renssen van FC Utrecht.

Inherent aan ondernemen is het overwinnen van obstakels. Het pad dat leidt naar succes is niet altijd gemakkelijk begaanbaar, maar met wat hulp op z’n tijd, wordt die in sommige gevallen wel meer geplaveid. “Naast het feit dat we jonge ondernemers door middel van de Young Business Club willen helpen met verbinden, willen wij hen ook helpen met relevante vraagstukken”, zegt Renssen. “Zo zullen er per jaar vier thema’s worden behandeld die interessant zijn voor deze doelgroep. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld internationaal zaken doen, en de vraag: hoe ga ik om met personeel? Maar we staan ook stil bij hoe de volgende stap kan worden gemaakt en persoonlijke ontwikkeling.”

Een skybox in Stadion Galgenwaard is de plek waar de leden van de Young Business Club elkaar met regelmaat ontmoeten. “Vanuit hier hebben zij toegang tot het volledige zakelijke netwerk en kunnen zij met andere gevestigde ondernemers in contact komen”, legt Renssen uit, terwijl hij vanuit de skybox naar buiten loopt en een blik werpt op het veld van Stadion Galgenwaard. “Misschien wel het mooiste uitzicht van Utrecht”, knipoogt Renssen. En dan, weer op serieuze toon: “Trouwens: leden van de Young Business Club hebben ook toegang tot de Business Club-events van FC Utrecht en twee keer per jaar een eigen Young Business Club-event. De Young Business Club van FC Utrecht is zonder enige twijfel dé plek voor jonge ondernemers. De skybox is doordeweeks ook beschikbaar voor leden van de Young Business Club voor bijvoorbeeld vergaderingen, presentaties en borrels. Zo haal je nog meer uit je lidmaatschap.”