Wegen FC Utrecht en Dick Advocaat scheiden na dit seizoen

10 januari 2019

FC Utrecht gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer voor het komende seizoen.

Dick Advocaat stopt na het huidige seizoen als hoofdtrainer van FC Utrecht. In goed overleg is besloten om het aflopende contract van de oefenmeester geen vervolg te geven.

“Ik heb met Frans van Seumeren en Jordy Zuidam een gesprek gehad”, legt hoofdtrainer Dick Advocaat uit. “De club heeft aan mij gevraagd of ik nog door wil gaan als hoofdtrainer, maar ik heb aangegeven dat het voor FC Utrecht beter zou zijn als de club kiest voor een langetermijnstrategie.”

“Verder weet ik nog niet precies wat ik in de toekomst ga doen. Daar wil ik in april/mei, nadat ik de klus bij FC Utrecht heb geklaard, over na gaan denken”, aldus Advocaat.

“Ik zal mijn uiterste best doen om met FC Utrecht de play-offs voor Europees voetbal te halen, met als ultieme doel Europees voetbal. Tot nu toe heb ik het bijzonder naar mijn zin bij FC Utrecht en ik vind het een fantastische club”, sluit hoofdtrainer Advocaat af.

FC Utrecht respecteert de keuze van Dick Advocaat en is hem ontzettend dankbaar voor wat hij tot nu toe voor de club heeft betekend. De club heeft vertrouwen in een succesvolle tweede seizoenshelft.

De komende periode gebruikt FC Utrecht om op zoek te gaan naar een hoofdtrainer voor seizoen 2019/2020.