Wai-Tsun Dai versterkt Jong FC Utrecht

30 januari 2019

Middenvelder (19) uit Hong Kong wordt gehuurd van Oxford United met optie tot overname.

Aan de selectie van Jong FC Utrecht is Wai-Tsun Dai toegevoegd. De 19-jarige middenvelder uit Hong Kong wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Oxford United. In de huurovereenkomst is bovendien een optie tot overname opgenomen op de speler die ook kan uitkomen voor de nationale teams van China.

Dai is geboren in Hong Kong en speelde in dat land in de jeugdopleidingen van de topclubs Eastern en Kitchee, voordat hij in 2012 de overstap maakte naar de academie van de Engelse club Reading. In 2016 verkaste de jeugdinternational van Hong Kong, die in de nabije toekomst ook kan uitkomen voor de nationale teams van China in officiële wedstrijden. Onlangs maakte hij al deel uit van het China Onder 23 van Guus Hiddink wat op trainingskamp was. Afgelopen zomer nam Oxford United Dai van de club Bury over.
 
“Wai-Tsun is een multifunctionele middenvelder. Een box to box-speler, zogezegd. Hij heeft een goed spelinzicht en een goed schot”, aldus Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam over de aanwinst van Jong FC Utrecht. “Zijn spel is naar voren gericht en hij is in staat teamgenoten in scoringspositie te brengen. We hebben Wai-Tsun onder meer in actie gezien met de Olympische ploeg van China en hebben vertrouwen in zijn kwaliteiten en potentieel. Via het netwerk van onze Manager Academie Jelle Goes hebben we deze interessante speler aan ons kunnen binden.”