Utrechter Riechedly Bazoer naar FC Utrecht

07 januari 2019

Middenvelder (22) wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van VfL Wolfsburg.

FC Utrecht heeft zich voor de rest van het seizoen verzekerd van de diensten van Riechedly Bazoer. De 22-jarige international uit Utrecht komt op huurbasis over van VfL Wolfsburg en sluit morgen (dinsdag) aan bij de selectie uit de Domstad, die op trainingskamp is in het Spaanse La Manga.

De in Utrecht geboren en getogen Bazoer lanceerde zijn voetballoopbaan bij stadsgenoot Elinkwijk, waarna hij in 2006 de overstap maakte naar PSV. In 2012 verruilde Bazoer het rood-wit van de Eindhovenaren voor dat van Ajax. Namens de ploeg uit de hoofdstad debuteerde de middenvelder in seizoen 2013/2014 in het betaalde voetbal. In 2014 maakte de Utrechter voor het eerst speelminuten in de Eredivisie. Een jaar later, op 13 november 2015, maakte Bazoer zijn debuut in het Nederlands Elftal, waarvoor hij tot op heden zes keer in actie kwam.

Bazoer, die bij Ajax werd verkozen tot Talent van het Jaar na het seizoen 2015/2016, maakte in de zomer van 2016 de stap naar het buitenland. Hij verbond zich destijds aan VfL Wolfsburg, waarvoor hij sindsdien 25 maal in actie kwam in de 1. Bundesliga. Tevens werd hij in 2017 genomineerd voor de “Rookie award", de prestigieuze prijs voor het grootste talent van de 1. Bundesliga. Tijdens de eerste helft van dit seizoen werd Bazoer door zijn Duitse broodheer verhuurd aan de Portugese grootmacht FC Porto, waar hij weliswaar in de Champions League en nationale beker speelminuten maakte, maar geen vaste waarde was.

In Utrecht wil Bazoer zijn loopbaan nieuw leven inblazen. “Riechedly wil in deze fase van zijn carrière investeren in zichzelf”, legt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Hoewel hij ruim dertig jeugdinterlands speelde, uit is gekomen voor het Nederlands elftal, tientallen partijen speelde in de Eredivisie, 1. Bundesliga en in Portugal plus ervaring opdeed in de Champions League en Europa League, is hij nog altijd maar 22 jaar. Iedereen kent zijn potentie en hij is erop gebrand om die bij FC Utrecht weer te laten zien in zijn eigen stad. Riechedly is een klasbak en we zijn er trots op dat we hem per direct aan onze selectie hebben toegevoegd. De kern wordt door de komst van Riechedly zowel kwalitatief als kwantitatief sterker en nog veelzijdiger.”