Tashreeq Matthews versterkt Jong FC Utrecht

07 januari 2019

Zuid-Afrikaans jeugdinternational (18) wordt gehuurd van Borussia Dortmund.

Middenvelder Tashreeq Matthews is per direct toegevoegd aan de selectie van Jong FC Utrecht. De 18-jarige Zuid-Afrikaan wordt dit seizoen gehuurd van Borussia Dortmund. Daarnaast heeft FC Utrecht een optie tot koop bedongen op de middenvelder.

Matthews verruilde in november 2018 het Zuid-Afrikaanse Ajax Cape Town voor de Duitse topclub Borussia Dortmund. Hier sloot de middenvelder aan bij Borussia Dortmund onder 19. Hij speelde voor Borussia Dortmund geen officiële wedstrijden, vanwege het feit dat hij niet speelgerechtigdheid was. Matthews speelde al diverse interlands voor de nationale jeugdteams van Zuid-Afrika.
 
“Tashreeq is een groot talent uit Zuid-Afrika, een buitenkans. Een compliment aan onze Hoofd Scouting Alje Schut, die met zijn netwerk een belangrijke rol heeft gespeeld om de speler aan ons te binden", verklaart Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam. “Tashreeq is een aanvallende middenvelder, maar hij kan ook in de aanval op de flanken spelen. Een technisch zeer vaardige speler, lichtvoetig en – dus – heel wendbaar. Het is een speler met snelheid én een goede steekpass in de benen. We hebben veel vertrouwen in het talent van Tashreeq en kijken uit naar de samenwerking.”