Spits Michiel Kramer naar FC Utrecht

24 januari 2019

Aanvaller (30) komt per direct over van Maccabi Haifa.

De selectie van FC Utrecht is van een extra impuls voorzien. Spits Michiel Kramer komt per direct over van de Israëlische club Maccabi Haifa. De 30-jarige aanvaller heeft zich tot en met het einde van dit seizoen aan de FC uit de Domstad verbonden.

Kramer beleefde bij NAC Breda zijn doorbraak in het betaalde voetbal en kwam daarna achtereenvolgens uit voor FC Volendam, ADO Den Haag, Feyenoord en Sparta Rotterdam, voordat hij afgelopen zomer de overstap naar Maccabi Haifa maakte. Bij de ambitieuze club uit de hoogste divisie van Israël werd op dat moment het voetbaltechnische hart gevormd door de Nederlanders Mohammed Allach, Fred Rutten, Rob Maas en Arno van Zwam.

“Michiel belandde bij Maccabi Haifa op een zijspoor nadat de Nederlandse enclave daar was vertrokken”, legt Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht uit. “Daarop werd ook het contract van Michiel ontbonden, hetgeen hem tot een transfervrije en beschikbare speler maakte. Hoofdtrainer Dick Advocaat heeft bij Sparta Rotterdam met Michiel gewerkt en kent hem goed. Het was belangrijk voor Michiel dat Dick hem graag wilde hebben, en vandaar ook zijn keuze voor FC Utrecht. Michiel zijn komst geeft ons weer extra mogelijkheden.”