Pronk: 'We lieten ons goed zien'

18 januari 2019

Trainer/coach Robin Pronk houdt gemengde gevoelens over aan uitduel van Jong FC Utrecht met FC Twente.

Met 1-0 verloor Jong FC Utrecht vanavond (vrijdag) van FC Twente. In De Grolsch Veste maakte een strijdbare beloftenploeg uit de Domstad er een echte wedstrijd van tegen de torenhoge titelfavoriet uit Enschede. In de catacomben van het grootste stadion van de Keuken Kampioen Divisie sprak FCUtrecht.nl over de partij tegen de Tukkers met trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht.

“Trots? Dat is een groot woord. Feit is dat we vanavond een grote wedstrijd hebben gespeeld, gelet op zowel de tegenstander als de ambiance”, aldus Pronk over het Keuken Kampioen Divisie-duel dat door 24.100 mensen werd bezocht. “We deden het prima, behoudens het eerste kwartier. Met veel fortuin ontkwamen we in die fase aan een achterstand van 2, 3-0.”

Goed, toen die fase eenmaal achter de rug was, toen de sprong in het Twentse diepe eenmaal was gemaakt; toen bleek Jong FC Utrecht meer dan uitstekend in staat tot het bieden van partij aan FC Twente. “We kwamen goed in de wedstrijd en speelden op momenten goed mee. Zowel voor als na de rust hadden we kansen, of kansen op kansen. We lieten ons goed zien en hebben tot en met de allerlaatste seconde geknokt voor een goed resultaat.”

“Dat we er tot de allerlaatste tel een wedstrijd van wisten te maken, is een groot compliment voor het team”, vervolgde Pronk. “Vergeet niet dat we in een grote mannen-stadion speelden, dat heeft wel impact. Wij gingen de strijd aan met in elke linie een A-junior. We moeten de positieve punten uit deze wedstrijd halen en daarmee kunnen we verder.”