Pronk: 'Verschil tussen twee helften te groot'

13 januari 2019

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht blikt terug op de eerste competitiepartij van 2019.

De beloftenploeg van FC Utrecht liet het vanmiddag (zondag) na zich te belonen in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Jong AZ. De Noord-Hollanders wonnen met 1-3 in Utrecht. In de catacomben van Sportcomplex Zoudenbalch sprak FCUtrecht.nl over het duel met trainer/coach Robin Pronk van de beloftenploeg uit de Domstad.

“Voor de uitslag van deze wedstrijd was er één moment bepalend”, vertelde Pronk. “Dat was de speelminuut kort na de rust, waarin we de uitgelezen kans kregen onze voorsprong te vergroten van 1-0 naar 2-0. Maar dat lieten we na, en een minuut later was het aan de andere kant van het veld wel raak: 1-1.”

“Dan zijn er nog voldoende minuten te spelen, maar dat neemt niet weg dat je weet: als je die 2-0 maakt, dan ben je een heel eind”, ging de oefenmeester verder. “Helaas deden we in de tweede helft alles verkeerd dat we in de eerste helft juist goed deden. Het verschil tussen die twee helften was gewoon te groot. Op basis van wat we in de tweede helft lieten zien, hebben we terecht verloren.”

In de eerste helft zag Pronk een sterk spelend Jong FC Utrecht. “We speelden goed compact, hielpen elkaar en kwamen er regelmatig snel uit”, zei Pronk.