Pronk: 'Openingsfase breekt ons op'

28 januari 2019

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht baalt van andermaal een nipte nederlaag.

Jong FC Utrecht kreeg het vanavond (maandag) niet bolgewerkt tegen RKC Waalwijk. De Utrechters verloren met 1-2 het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje met de Brabanders. FCUtrecht.nl sprak in de catacomben van Sportcomplex Zoudenbalch met trainer/coach Robin Pronk van de Utrechtse beloftenploeg over de partij.

Tegen Roda JC Kerkrade werd het 1-2. En ook tegen NEC was dat de uitslag. Vanavond, tegen RKC Waalwijk, stond die score andermaal op het bord. Weer bepaald niet weggespeeld, weer met lege handen. Balen, voor Jong FC Utrecht. “Als je naar de hele wedstrijd kijkt vandaag, dan kun je zeggen: we hadden een punt verdiend”, aldus Pronk. “Maar de eerste vijftien, twintig minuten. Die breken je op.”

“Na die fase, toen we al wel tegen een 0-2 achterstand aankeken, kwamen we er steeds beter in”, ging de oefenmeester verder. “Aan de tweede helft begonnen we vervolgens uitstekend. De 1-2, vrijwel direct na de pauze, was een fantastische goal. Dan denk je, daarna: we gaan ook de gelijkmaker scoren.”

Er was een moment waarop Jong FC Utrecht meende recht te hebben op een penalty. Maar de bal ging niet op de stip. “En dan waren er nog wat kansrijke momenten. Jammer dat die goal dan weer niet valt. En dat je net als tegen NEC en Roda JC, en vorige week in Enschede tegen FC Twente, weer met een doelpunt verschil verliest.”

“Het gaat om winnen, om presteren. Maar ook om de ontwikkeling van de spelers”, besloot Pronk. “Ik ben blij met hoe de spelers zich individueel ontwikkelen. Als we dat verder doortrekken, dan gaan we wedstrijden zoals deze in de toekomst ook naar onze hand zetten.”