Laatste oefenduel in Spanje gaat verloren

10 januari 2019

FC Utrecht verliest op trainingskamp met 1-2 van KV Oostende.

FC Utrecht heeft de tweede en laatste oefenwedstrijd van het trainingskamp in Spanje verloren. KV Oostende wist eenmaal meer te scoren dan de Domstedelingen: 1-2. Het Utrechtse doelpunt werd gemaakt door Nick Venema.

Veel geroezemoes op de tribunes en de toeschouwers op het inmiddels redelijk afgekoelde La Manga kijken nog maar eens op het horloge. Nee, deze wedstrijd is tot nu toe weinig oogstrelend. Maar dan, in de 64ste minuut wordt de ban gebroken. Ineens duikt Nick Venema op voor het doel van KV Oostende. Een klein tikje heeft hij nodig om het eerste doelpunt op het scorebord te zetten: onder de keeper door, het doel in en – dus – 1-0.

Handvol kansen
Die treffer van de jonge spits uit Austerlitz is niet de eerste kans van de wedstrijd. Nick Venema heeft al vroeg in de wedstrijd dé kans op de openingstreffer. Sean Klaiber snelt er met de bal vandoor en ziet zijn teamgenoot Nick Venema helemaal vrij voor het doel staan. Maar geen treffer, want: Venema schiet over het doel. De overige kansen in de eerste helft zijn veel minder grote kansen, op naam van Gyrano Kerk en de Belg Kevin Vandendriessche. Maarten Paes weet tot twee maal toe redding te brengen op het schot van de Belg.

Achterstand ombuigen
Die openingstreffer van de Nick Venema blijkt niet de enige treffer van de wedstrijd te zijn, waardoor de supporters tóch te zien krijgen waar ze voor kwamen: Doelpunten. In een tijdsbestek van vier minuten buigen de Belgen de achterstand om in een voorsprong. Het startschot van de comeback is voor Jelle Bataille die vanaf de zijkant precies het hoekje van het doel weet te vinden: 1-1. Vier minuten later is het Sindrit Guti met een knappe kopbal, die keeper Maarten Paes kansloos laat: 1-2.

Laatste oefenwedstrijd in Spanje
De wedstrijd tegen KV Oostende is de laatste oefenwedstrijd in het Spaanse La Manga, waar het team van hoofdtrainer Dick Advocaat deze week bivakkeerde. Morgen (vrijdag) vliegt het team weer terug naar Nederland, waar de voorbereiding op de eerste competitiewedstrijd van 2019 wordt vervolgd. Die wedstrijd is op zaterdag 19 januari om 18:30 uur.

FC Utrecht – KV Oostende 1-2 (0-0)