Jong FC Utrecht verslikt zich in RKC Waalwijk

28 januari 2019

Beloftenploeg verliest op Sportcomplex Zoudenbalch met 1-2 van Brabanders.

Jong FC Utrecht heeft aan het treffen met RKC Waalwijk geen punten overgehouden. De Waalwijkers schoten aan de Koningsweg uit de startblokken en de schade die de beloftenploeg in de openingsfase opliep, kon het in het restant van de partij niet meer herstellen: 1-2.

Een mooie, vlotte aanval. Mohamed Mallahi zet de turbo aan, Sylian Mokono doet ongeveer hetzelfde en krijgt de bal van zijn ploeggenoot. De mee opgekomen rechtsback - Mokono, dus - kiest voor de verre hoek en schiet de bal er hard in, buiten bereik van Etienne Vaessen. Een perfecte start van de tweede helft voor Jong FC Utrecht. Een minuut na het begin van het tweede wedstrijddeel, komen de Utrechtse beloften terug tot 1-2 tegen RKC Waalwijk.

Waalwijkers schieten uit startblokken
De Brabanders schieten in de eerste helft uit de startblokken. Emil Hansson verzilvert na zeven minuten spelen een pingel, die wordt gegeven door Luca Cantineau nadat Christopher Mamengi een overtreding begaat op Daan Rienstra. Fabian de Keijzer kiest de goede hoek, maar kan een tegentreffer niet voorkomen: 0-1. Acht minuten later juichen de pak ‘m beet vijftig meegereisde RKC’ers opnieuw in Utrecht. Dan is het Sylla Sow die, nadat hij een duel wint van Ruben Hoogenhout, zijn oude ploeg pijn doet. Sow legt af op Darren Maatsen, die de bal vervolgens weer op een presenteerblaadje geeft aan de voormalig speler van Jong FC Utrecht: 0-2.

Kansen voor Mallahi, Arweiler en Velanas
Na de zinderende openingsfase van RKC Waalwijk krijgt Jong FC Utrecht naarmate de wedstrijd vordert meer grip op de Brabantse tegenstander. Er komen zo nu en dan ook kansen voor de ploeg van trainer/coach Robin Pronk, die ziet dat doelpogingen van Mallahi en Jonas Arweiler niet de gewenste aansluitingstreffer opleveren. Mokono maakt die 1-2 dus kort na de rust wel, en daarna komen er nog kansen voor onder anderen Odysseus Velanas en Arweiler, die in de zestien ten val wordt gebracht maar tot verbazing van velen geen penalty krijgt.

Eerste minuten voor Matthews
De van Borussia Dortmund gehuurde aanvaller Tashreeq Matthews maakt namens Jong FC Utrecht in het duel met RKC Waalwijk zijn eerste speelminuten. De jeugdinternational van Zuid-Afrika komt in de ploeg, ongeveer een kwartier voor tijd, voor de Fransman Keelan Lebon.

Vrijdag naar Nijmegen
Jong FC Utrecht maakt vrijdag de trip naar Nijmegen, waar een duel wacht met NEC. Het treffen met de Nijmegenaren begint om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht - RKC Waalwijk 1-2 (0-2)
8. Emil Hansson (strafschop) 0-1
16. Sylla Sow 0-2
47. Sylian Mokono 1-2

Gele kaarten: Christopher Mamengi, Jonas Arweiler (Jong FC Utrecht), Juriën Gaari, Melle Meulensteen (RKC Waalwijk).

Toeschouwers: 375.

Scheidsrechter: Luca Cantineau.

Opstelling Jong FC Utrecht: 
Fabian de Keijzer; Sylian Mokono (85. Redouan El Yaakoubi), Ruben Hoogenhout, Christopher Mamengi (72. Junior van der Velden), Shayne Pattynama; Tim Brinkman, Dragos Albu, Odysseus Velanas; Mohamed Mallahi, Jonas Arweiler, Keelan Lebon (76. Tashreeq Matthews).

Opstelling RKC Waalwijk: 
Etienne Vaessen; Juriën Gaari, Melle Meulensteen, Henrico Drost, Paul Quasten; Daan Rienstra, Anas Tahiri, Stijn Spierings (67. Nikki Baggerman); Darren Maatsen, Sylla Sow (71. Roland Bergkamp), Emil Hansson (87. Ezra Walian).