Jong FC Utrecht in Grolsch Veste tegen FC Twente

18 januari 2019

Beloftenploeg uit Domstad wacht treffen met Twentse titelkandidaat.

De beloftenploeg van FC Utrecht neemt het vanavond (vrijdag) in de Grolsch Veste op tegen FC Twente. Het Keuken Kampioen Divisie-duel begint in Enschede om 20.00 uur.

Jong FC Utrecht struikelde tijdens de eerste speeldag van de tweede seizoenshelft over Jong AZ. Afgelopen zondag kwamen de talenten uit de Domstad tegen de jongelingen uit Alkmaar nog wel op een 1-0 voorsprong dankzij een prachtige treffer van Odysseus Velanas, maar bleven ze met lege handen achter: 1-3 werd het. “In de tweede helft deden we alles verkeerd dat we in de eerste helft juist goed deden”, analyseerde trainer/coach Robin Pronk na afloop van het treffen met de Noord-Hollanders. “Het verschil tussen die twee helften was gewoon te groot.”

Anders in uitpartij
Dat zal in Enschede anders moeten, tegen titelkandidaat FC Twente. Die ploeg was eerder dit seizoen in Stadion Galgenwaard nog met 1-6 te sterk voor de Utrechtse talenten, die al na 25 minuten met tien man verder moesten nadat Sylian Mokono een rode kaart kreeg. Nick Venema redde nog wel de eer, maar een stunt zat er aan het Herculesplein niet in, die dag.

Kwetsbaar
FC Twente behoort tot de sterkste ploegen in de Keuken Kampioen Divisie. Na twintig speeldagen heeft alleen FC Den Bosch méér punten op de teller dan de Tukkers, die na hun degradatie van afgelopen seizoen zo snel mogelijk willen terugkeren in de Eredivisie. Wie denkt dat er derhalve niets te halen valt in de Grolsch Veste, heeft het goed mis. Dit seizoen waren TOP Oss (1-2), MVV Maastricht (0-1), Go Ahead Eagles (0-1) en Jong Ajax (2-5) in Enschede al te sterk voor FC Twente, dat thuis meer verliespunten noteerde dan uit.

Live verslag via Twitter
De wedstrijd FC Twente - Jong FC Utrecht begint in de Grolsch Veste vanavond (vrijdag) om 20.00 uur. Het duel wordt niet live uitgezonden, maar flitsen van de partij passeren wel de revue in het schakelprogramma van FOX Sports. De volledige wedstrijd volgen? FC Utrecht doet via TWITTER live verslag vanuit Enschede!