FC Utrecht Worldwide: Derde trainer van seizoen voor De Ridder

23 januari 2019

Deze week in de spotlight: Steve De Ridder, Mike Havekotte, Rafael Uiterloo en Barry Maguire.

Oud-spelers van FC Utrecht. Je komt ze, zeker als je een béétje goed zoekt, overal ter wereld tegen. In de rubriek FC Utrecht Worldwide zoomen we elke week in op enkele voormalige FC Utrecht-spelers en hoe het hen nu vergaat. Vandaag: hoe het onstuimig blijft bij het KSC Lokeren van Steve De Ridder, het Eredivisiedebuut van Mike Havekotte, pech bij zijn rentree op de Nederlandse velden voor Rafael Uiterloo en een wel heel bijzonder voetbalavontuur voor Barry Maguire.

‘Alarmfase rood bij Lokeren’, zo viel te lezen in het Belgische Nieuwsblad. Dat is een stevige stelling, maar wel één die gerechtvaardigd lijkt te zijn. Immers: KSC Lokeren staat in de hoogste divisie van België na 22 speeldagen op de laatste plaats, en het gat met de veilige vijftiende plek die nu in handen is van SV Zulte-Waregem bedraagt zes punten. Er moeten als de wiedeweerga wedstrijden gewonnen worden door het team van voormalig FC Utrecht-speler Steve De Ridder.

KSC Lokeren begon aan de jaargang met Peter Maes als trainer. Nadat Maes in oktober werd vervangen door de ervaren Trond Sollied, heeft de club nu andermaal een trainerswissel doorgevoerd. Na slechts tien duels als eindverantwoordelijke heeft de Noor Sollied moeten plaatsmaken voor Glen De Boeck. Laatstgenoemde wacht zaterdagavond direct een Meetmoment, met de hoofdletter M inderdaad. Want: die dag speelt KSC Lokeren thuis tegen SV Zulte-Waregem. De opdracht is even helder als pittig: er moet gewonnen worden.

Eindelijk: Eredivisiespeelminuten voor Mike Havekotte
Begon Mike Havekotte bij ADO Den Haag nog als derde doelman aan de jaargang; afgelopen weekend was het dan zover: hij maakte zijn eerste speelminuten in de Eredivisie. Nadat keeper Robert Zwinkels in het duel met VVV-Venlo de rode kaart kreeg, besloot trainer Fons Groenendijk de voormalig jeugdspeler van FC Utrecht in de ploeg te brengen. Het betekende het Eredivisiedebuut voor de 23-jarige doelman uit Bilthoven, die van 2007 tot 2015 het shirt van FC Utrecht droeg en daarna uitkwam voor Excelsior, voordat hij afgelopen zomer via Team VVCS een plek afdwong in de selectie van ADO Den Haag. Grote kans dat Havekotte vrijdag voor het eerst in de basis begint bij een Eredivisiewedstrijd. Die dag neemt ADO Den Haag het in het Rat Verlegh Stadion op tegen NAC Breda, en is sluitpost Zwinkels geschorst.

Een rentree van amper zes minuten
Over in de basis beginnen gesproken: dat is wat Rafael Uiterloo afgelopen weekend deed bij FC Lienden. Bij de club waar voormalig FC Utrecht-speler Hans van de Haar als trainer actief is, keerde de oud-speler van FC Utrecht een week eerder nog terug na een avontuur bij het Amerikaanse Atlantic City FC. Tegen SVV Scheveningen was er direct een basisplek voor Uiterloo, maar al na zes minuten moest hij naar de kant. Inmiddels is duidelijk waarom: een verrekte hamstring. Naar verwachting is Uiterloo daardoor twee tot drie weken niet inzetbaar voor Van de Haar.

Barry Maguire naar de andere kant van de wereld
Dikke kans dat je van de voetbalclub Geylang International FC nog niet hebt gehoord. Best logisch, ook. Want die club speelt in de Premier League van Singapore; niet bepaald een competitie die in Nederland door velen met belangstelling wordt gevolgd. Het is een reeks waarover oud-speler van FC Utrecht Barry Maguire je binnenkort waarschijnlijk wel álles kan vertellen. De middenvelder, 29 jaar inmiddels, heeft zich namelijk verbonden aan Geylang International FC, meervoudig kampioen van Singapore. Maguire voetbalde het afgelopen seizoen nog in Ierland, bij Limerick FC. De voormalig Iers en Nederlands jeugdinternational kon niet voorkomen dat die club degradeerde en gaat nu dus zijn geluk beproeven in het Bedok ActiveSG Stadium.

Volgende week aflevering 30 van FC Utrecht Worldwide!