FC Utrecht teruggekeerd uit La Manga

11 januari 2019

Domstedelingen klaar voor tweede seizoenshelft.

Vorige week vrijdag vertrok de ploeg van hoofdtrainer Dick Advocaat richting Spanje om daar een week te verblijven. La Manga Club werd de plek waar FC Utrecht zich ging voorbereiden de tweede seizoenshelft. De Domstedelingen kunnen terugkijken op een geslaagd trainingskamp.

Nadat de ploeg vrijdag was aangekomen in La Manga stond er zaterdag al een eerste trainingsdag op het programma. In La Manga ligt alles lekker dicht bij elkaar. Dus even op de mountainbike scheuren naar het trainingsveld, voetbalschoenen aantrekken en gaan! Met de blauwe lucht en Spaanse bergen op de achtergrond waren dit de ideale omstandigheden om te trainen.

Dit bericht bekijken op Instagram

VAMOS - De eerste trainingsdag van #fcutrecht in La Manga zit erop! 💪⚽️ #VamosFCUtrecht

Een bericht gedeeld door FC Utrecht (@fc_utrecht) op 5 Jan 2019 om 11:14 (PST)

 

Oefenwedstrijden
Gedurende dit achtdaagse trainingskamp stonden er twee oefenwedstrijden op het programma. Twee dagen na aankomst kon de ploeg van hoofdtrainer Dick Advocaat zichzelf al meten met VfB Stuttgart, de Duitse voetbalploeg waar onder andere Mario Gomez, Pablo Maffeo en Holger Badstuber onder contract staan. Het bleek een doelpuntrijk duel te worden, want dankzij de zuivere hattrick van Nick Venema wonnen de Domstedelingen met 3-2. Gisteren (donderdag) speelde FC Utrecht tegen KV Oostende. Die wedstrijd eindigde, ondanks de treffer van Nick Venema, in een 1-2 nederlaag. 

Media
Het mediateam van FC Utrecht was ook aanwezig in Spanje en hield jullie up-to-date via verschillende kanalen. Tijdens wedstrijden brachten we jullie updates via Twitter en streamden we de wedstrijd live op ons YouTube-kanaal. Op dagen waarin de selectie moest trainen was er een FC Utrecht Daily te zien op Facebook en werden de mooiste foto's van de training gedeeld op de Instagrampagina van de FC uit de Domstad.  

 

Vamos!
FC Utrecht pakt in Nederland de draad weer op en traint aanstaande zaterdag weer op Sportcomplex Zoudenbalch. De tweede seizoenshelft wordt op 19 januari hervat. Dan nemen de Domstedelingen het om 18:30 uur in Alkmaar op tegen de huidige nummer zeven van de Eredivisie, AZ. Duurt dat te lang? Aankomende zondag speelt Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie op Sportcomplex Zoudenbalch tegen Jong AZ. Entree is gratis! 

Hieronder de allermooiste foto's van het trainingskamp in het Spaanse La Manga.