FC Utrecht herstart competitie met nederlaag

19 januari 2019

Domstedelingen lijden een 3-0 nederlaag in Alkmaar.

FC Utrecht start de tweede seizoenshelft met een nederlaag. De Domstedelingen weten niet te scoren in het uitduel met AZ en keren terug naar de Domstad met een 3-0 nederlaag.

Een kwartier voor tijd krijgt de ingevallen Sander van de Streek de bal aangespeeld in het Alkmaarse zestienmetergebied. De middenvelder van FC Utrecht draait weg bij zijn tegenstander en haalt uit richting het doel van de Marco Bizot. Zijn schot eindigt in een rollertje langs het doel. Het typeert deze avond waarin FC Utrecht moeilijk kansen weet te creëren.

De trekker
FC Utrecht heeft in de tweede helft het meeste balbezit maar tot echte kansen komen de Domstedelingen niet. De definitieve klap valt in de slotfase van de wedstrijd. Uit een corner voor de Domstedelingen ontvangt Calvin Stengs de bal. De aanvaller van AZ zet het op een lopen, dribbelt langs de verdediging van FC Utrecht en schiet de bal achter doelman David Jensen: 3-0.

Pech
Doelman David Jensen zal extra balen van de tweede treffer van de Alkmaarders. De teams gaan bijna rusten als Mats Seuntjens besluit uit te halen van de rand van het zestienmetergebied. Zijn schot gaat recht op Jensen af, de Deense doelman ziet de bal ongelukkig onder zijn been doorglippen. Vlak voor rust komen de Alkmaarders op een gunstige 2-0 voorsprong.

Openingstreffer Van Rhijn
Het is Ricardo van Rhijn die de openingstreffer op zijn naam zet. De verdediger, die in Stadion Galgenwaard een eigen doelpunt maakte, schiet in de 37ste minuut van afstand richting het doel van FC Utrecht. Doelman David Jensen ziet de bal – ondanks dat de Deen er nog met zijn vingertoppen bij kan – in de bovenhoek eindigen: 1-0.

Willem II
Volgende week kan het team van hoofdtrainer Dick Advocaat zich gaan revancheren. Op zondag 27 januari om 14:30 uur spelen de Domstedelingen in Stadion Galgenwaard tegen Willem II.

AZ – FC Utrecht 3-0 (2-0)
37. Ricardo van Rhijn 1-0
42. Mats Seuntjens 2-0
90. Calvin Stengs 3-0

Gele kaarten: Simon Gustafson (FC Utrecht), Timo Letschert (FC Utrecht), Oussama Tannane (FC Utrecht)

Toeschouwers: 16.104

Scheidsrechter: Allard Lindhout