FC Utrecht afgetroefd door Tricolores

27 januari 2019

Ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat in Stadion Galgenwaard met 0-1 onderuit tegen Willem II.

FC Utrecht heeft aan de eerste thuiswedstrijd van het jaar 2019 geen punten overgehouden. In Stadion Galgenwaard werd de ploeg van Hoofdtrainer Dick Advocaat geklopt door Willem II: 0-1.

De bal komt voor de voeten van Sean Klaiber. Nog één uiterste poging. Nog één laatste push. Maar nee. Wéér valt het leer niet daar waar het wat de FC Utrecht-supporters betreft moet vallen. Andermaal is sluitpost Timon Wellenreuther van Willem II de lachende laatste.

Het lukt niet
Want wat FC Utrecht ook doet deze middag tegen de Tricolores, de uitkomst is steeds dezelfde: het lukt niet. Ballen gaan over, naast, voorlangs, of eindigen in de handen van Wellenreuther. Zonder dat daar trouwens oogstrelend mooi voetbal aan voorafgaat, want daarvan is geen sprake. Het treffen tussen FC Utrecht - Willem II gaat bepaald niet de boeken in als één van de mooiste partijen van het seizoen.

Toch flink wat kansen
En toch zijn er dus kansen. Kopballen van Urby Emanuelson, een joekel van een mogelijkheid voor Jean-Christophe Bahebeck, schietkansen voor Klaiber, Simon Gustafson en de ingevallen Sander van de Streek. Een vrije trap van Timo Letschert waar de Tilburgse goalie nog flink wat moeite mee heeft; ook dat.  

Crowley rost raak
Willem II krijgt minder mogelijkheden, maar gaat met de opportuniteiten die zich voordoen een stuk zorgvuldiger om. De tweede helft is nog maar net aan de gang, of de bal valt voor de voeten van Daniel Crowley. De Engelsman denkt niet na, maar schiet gewoon. Hard, hoog, raak: 0-1.

Tevergeefs
Vanaf dat moment jaagt FC Utrecht op de gelijkmaker. Mede naar voren gestuwd door de invallers Van de Streek, Othmane Boussaid en Nick Venema zorgt het voor druk op de Tilburgse goal. Maar verder komen de Domstedelingen deze dag niet.

Volgende halte: Zwolle
De volgende partij op de agenda van de Utrechters: PEC Zwolle-uit. Zondag gaan de manschappen van Advocaat op bezoek bij het team van Jaap Stam, dat na de winterstop achtereenvolgens Feyenoord (3-1) en Heracles Almelo (0-2) versloeg.

FC Utrecht - Willem II 0-1 (0-0)
46. Daniel Crowley 0-1

Gele kaarten: Daniel Crowley, Timon Wellenreuther (Willem II).

Toeschouwers: 17.256.

Scheidsrechter: Joey Kooij.

Opstelling FC Utrecht:
David Jensen; Sean Klaiber, Timo Letschert, Willem Janssen, Nicolas Gavory; Riechedly Bazoer (46. Sander van de Streek), Joris van Overeem, Simon Gustafson; Oussama Tannane, Jean-Christophe Bahebeck (64. Nick Venema), Urby Emanuelson (65. Othmane Boussaid).

Opstelling Willem II:
Timon Wellenreuther; Fernando Lewis, Jordens Peters, Thomas Meissner, Freek Heerkens; Pol Llonch, Renato Tapia, Daniel Crowley (80. Vurnon Anita), Damil Dankerlui (80. Aras Özbiliz); Evangelos Pavlidis (60. Alexander Isak), Marios Vrousai.