Beloftenploeg hervat competitie tegen Jong AZ

13 januari 2019

Kom vanmiddag (zondag) kijken op Sportcomplex Zoudenbalch. De entree is gratis!

Voor Jong FC Utrecht begint de tweede helft van het Keuken Kampioen Divisie-seizoen vanmiddag (zondag) met een thuiswedstrijd tegen Jong AZ. Er wordt op Sportcomplex Zoudenbalch om 14.30 uur afgetrapt. De entree is gratis!

Drie mutaties waren er in de winterstop in de selectie van Jong FC Utrecht. Trainer/coach Robin Pronk verwelkomde de Fransman Keelan Lebon (21, gehuurd van Paris FC) en de Zuid-Afrikaan Tashreeq Matthews (18, Borussia Dortmund). Daar stond het vertrek van Sylla Sow naar RKC Waalwijk tegenover. Voor Lebon en Matthews betekent het treffen met Jong AZ mogelijk dus hun debuut in het Nederlandse betaalde voetbal.

IJzersterk tegen leeftijdsgenoten
Jong FC Utrecht heeft, als het gaat om duels met de drie andere beloftenteams die uitkomen in de Keuken Kampioen Divisie, een reputatie hoog te houden tijdens de tweede helft van het seizoen. Ga maar na: de Utrechters wonnen op eigen veld van Jong PSV (3-2) en Jong Ajax (4-3) en bleven ook in Wijdewormer tegen Jong AZ ongeslagen; in 2-2 eindigde het duel met de Alkmaarders. Voor Jong AZ maakte die dag Ferdy Druijf trouwens beide doelpunten; inmiddels is de aanvaller door de Noord-Hollanders verhuurd aan competitiegenoot NEC.

Zeven keer gelijk
Jong AZ begint niet alleen zonder Druijf aan de tweede helft van de jaargang, maar zag tijdens de winterbreak ook Ogulcan Sadiroglu en Vince Gino Dekker vertrekken. Het team uit Alkmaar bezet de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie en heeft een achterstand van vier punten op Jong FC Utrecht. De beloftenploeg van Alkmaar Zaanstreek speelde tijdens de eerste seizoenshelft zeven keer gelijk; geen enkele andere ploeg in de Keuken Kampioen Divisie liet méér remises noteren.

Gratis entree, poort open om 13.30 uur
Zoals gezegd: de entree is vanmiddag gratis bij de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd Jong FC Utrecht – Jong AZ. Op Sportcomplex Zoudenbalch gaat de bal om 14.30 uur rollen en gaat de poort om 13.30 uur open. Kun je er niet bij zijn, maar ben je wel benieuwd naar het verloop van de wedstrijd? Volg dan het live verslag dat FC Utrecht doet via Twitter!

Een kennismaking met één van de winteraanwinsten van Jong FC Utrecht, Tashreeq Matthews: