9 Weetjes over 100 keer Sean Klaiber

26 januari 2019

Over mijlpalen, rugnummers, een Europees doelpunt in Waalwijk en nog veel meer!

Nieuwegeiner Sean Klaiber speelde afgelopen weekend, in het AFAS Stadion tegen AZ, zijn honderdste officiële wedstrijd in het shirt van FC Utrecht. De 24-jarige verdediger wordt voorafgaand aan FC Utrecht – Willem II in het zonnetje gezet vanwege het bereiken van die mijlpaal. FCUtrecht.nl dook ondertussen de boeken in en zette wat feitjes en weetjes over Klaiber op een rij. 

2007. Dat was het jaar waarin Sean Klaiber de overstap maakte van SV Geinoord naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Je mag Klaiber, gezien het feit dat hij meer dan tien jaar aan FC Utrecht is verbonden, gerust een kind van de club noemen.
 
Voordat Klaiber het shirt van FC Utrecht in 2007 aantrok, kwam hij achtereenvolgens uit voor VVIJ, Ajax, JSV Nieuwegein en SV Geinoord. Zo regelmatig als hij in zijn jonge jaren dus van club wisselde, zo honkvast is hij sinds zijn overstap naar FC Utrecht.
 
Zijn jarenlange verblijf in de Domstad kende wel een korte onderbreking. Tijdens de tweede helft van het seizoen 2014/2015 kwam Klaiber namelijk op huurbasis uit voor FC Dordrecht. Die ploeg speelde destijds in de Eredivisie en beschikte ook over onder anderen huidig FC Utrecht-speler Joris van Overeem, die destijds door de Schapenkoppen werd gehuurd van AZ.
 
Op 29 oktober 2013 maakte Klaiber voor het eerst zijn opwachting in de hoofdmacht van FC Utrecht in een officiële wedstrijd. Die dag speelden de Domstedelingen in Werkendam tegen Kozakken Boys. Het bekerduel werd door de Utrechters na verlenging met 1-2 gewonnen. Klaiber kwam in speelminuut 116 in de ploeg als vervanger van Kai Heerings.
 
In het seizoen 2013/2014 maakte Klaiber ook zijn eerste speelminuten in de Eredivisie. Dat was op 23 februari 2014. Voor de Nieuwegeiner was er die dag een basisplaats weggelegd in de ploeg van Jan Wouters. FC Groningen was de opponent van FC Utrecht die dag, en Klaiber’s directe tegenstander was Filip Kostic. Klaiber hield zich knap staande tegen de sterspeler van de Groningers, die die dag met 1-0 werden verslagen.
 
Het eerste rugnummer van Klaiber bij FC Utrecht, in 2013/2014, was 42. Daarna kreeg Klaiber het rugnummer 26 en het rugnummer 17, waarmee hij nu nog altijd speelt.
 
De 100 officiële duels van Klaiber namens FC Utrecht bestaan uit: 80 Eredivisieduels, 7 bekerwedstrijden, 7 play-offs partijen en 6 Europese wedstrijden.
 
Het eerste doelpunt dat Klaiber scoorde in een officiële wedstrijd namens FC Utrecht, was in een thuisduel – maar niet in Stadion Galgenwaard! Het was op 20 juli 2017 in het Mandemakers Stadion dat Klaiber met een pracht van een doelpunt het net liet bollen in de Europa League-wedstrijd tegen Valletta FC uit Malta.
 
Het eerste Eredivisiedoelpunt dat Klaiber scoorde namens FC Utrecht was op 25 februari 2018 in de thuiswedstrijd tegen FC Twente. Dat was niet Klaiber’s eerste Eredivisiegoal. Die maakte hij al op 27 februari 2015, namens FC Dordrecht in een thuisduel met Go Ahead Eagles.
 
Voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht – Willem II wordt Sean Klaiber in het zonnetje gezet op het veld van Stadion Galgenwaard. Zorg ervoor dat je op tijd op je plekkie zit, zodat je dit moment met eigen ogen kunt aanschouwen!
 
Eerder deze week was Sean Klaiber te gast in de zesde aflevering van de FC Utrecht Podcast. Daarin sprak de verdediger uit Nieuwegein uitgebreid over onder meer zijn debuutwedstrijd, de verhuurperiode bij FC Dordrecht, zijn bijzondere band met Erik ten Hag, de magie van Engels voetbal en zijn sportieve toekomst. Beluister de Podcast hier: