Wegen FC Utrecht en Robin Pronk scheiden na dit seizoen

14 februari 2019

Trainer/coach van Jong FC Utrecht gaat na acht jaargangen in Utrechtse dienst voor nieuwe stap in zijn carrière.

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht is bezig aan zijn laatste seizoen in dienst van de FC uit de Domstad. Na afloop van deze jaargang, als Pronk er acht seizoenen bij FC Utrecht op heeft zitten, scheiden de wegen van de club en de oefenmeester.

Pronk verruilde de jeugdopleiding van Ajax in 2011 voor de academie van FC Utrecht, waar hij begon als trainer/coach van het Onder 19-team. In 2014 maakte Pronk de overstap naar de beloftenploeg. Met Jong FC Utrecht veroverde Pronk in 2016 de titel in de Eredivisie voor Beloftenteams, hetgeen promotie opleverde naar de Eerste Divisie. 

“Ik ben FC Utrecht dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen om mezelf te ontwikkelen als trainer. Ik kijk met voldoening terug op de behaalde resultaten en doorstroming van diverse jeugdspelers de afgelopen jaren, zoals Gyrano Kerk, Sofyan Amrabat en recent Nick Venema”, zegt Pronk. “Na een aantal seizoenen in deze functie, als trainer/coach van Jong FC Utrecht, is er voor mij een nieuwe fase aangebroken in mijn trainerscarrière. Mijn ambitie is om nu als hoofdtrainer bij een eerste elftal in het betaalde voetbal aan de slag te gaan.”

Directeur Voetbalzaken Jordy Zuidam van FC Utrecht over Pronk en dienst aanstaande vertrek bij de club: “We zijn heel blij met hetgeen Robin door de jaren heen heeft betekend en nog altijd betekent voor FC Utrecht. We waren op de hoogte van de ambities van Robin en hebben dan ook na een goede evaluatie besloten dat het moment is gekomen om uit elkaar te gaan en ieder een nieuwe koers te varen. We gaan de komende jaren weer een volgende fase in met de club, om verder te bouwen aan een mooie en succesvolle toekomst. De komende periode gebruiken we om op zoek te gaan naar een nieuwe trainer/coach voor Jong FC Utrecht.”