Volwassen FC Utrecht O19 boekt zege

25 februari 2019

FC Utrecht O19 behaalde zaterdagmiddag een meer dan verdiende 4-1 overwinning op FC Groningen O19. De thuisploeg speelde een degelijke partij, alhoewel de start wat weifelend was. Tot het openingsdoelpunt was het van de kant van de thuisploeg onrustig. De ploeg was slordig in balbezit en won weinig duels. Hier kon FC Groningen niet van profiteren. De bezoekers, die een vliegende start kenden in deze voorjaarscompetitie, hadden zeker in de eerste helft een offday.

Over het geheel genomen kwam het meeste offensieve gevaar van de thuisploeg. Andermaal was Tashreeq Matthews belangrijk voor zijn ploeg. Hij brak de wedstrijd open door de Groningse verdediging te verschalken met een uitstekend opgezette actie, welke hij bekroonde met een fraaie treffer in de lange hoek. De Utrechters leken los, want de volgende levensgrote kans diende zich kort daarna aan. De doelpoging van Dino Janssen ging jammer genoeg voorlangs.

De 1-0 voorsprong kon makkelijk verdedigd worden, want de bezoekers waren niet bij machte om aanvallend een vuist te maken. Ze waren wel dreigend, maar niet dreigend genoeg. Tegen de rust was daar de verlossende 2-0. Scheidsrechter Karremans, die vanmiddag een foutloos optreden gaf, kende de thuisploeg een vrije trap toe. Precies op een plek waar Giovanni de la Vega er wel raad mee wist. Hij krulde de bal uiterst bekwaam achter de kansloze doelman Oscar Hooiveld.

Na de rust kwamen de beide ploegen als een komeet uit de startblokken, wat resulteerde in kansen aan beide kanten. De eerste was voor de thuisploeg. Een vloeiende aanval over een aantal schijven, met als laatste in de rij Yassin Tekfaoui, wist Hooiveld ternauwernood tot hoekschop te verwerken. De Groningers antwoorden enkele minuten later door de gastheren fysiek af te bluffen en het initiatief over te nemen. De thuisploeg stond vervolgens niet goed en na een snelle uitval over de linkerkant wist Remco Balk de lage voorzet te verzilveren. 2-1.

Wat volgde was een fase waarin beide ploegen op zoek gingen naar meer. De thuisploeg wilde de marge weer naar 2 tillen, de bezoekers dachten meer aan een gelijkmaker en vandaar verder. Ze kwamen beiden niet verder dan tot enkele goede kansen. Tot het laatste kwartier.

Tashreeq Matthews kwam gevaarlijk door en stond 1 tegen 1 in het strafschopgebied. De aalvlugge buitenspeler was alleen af te stoppen door een overtreding, en dat gebeurde dan ook prompt. Scheidsrechter Karremans aarzelde niet, kende de thuisploeg een strafschop toe maar hield de kaarten op zak. Dino Janssen verzilverde de penalty op bekwame wijze en de marge stond weer op 2.

Het slotakkoord was voor Yassin Nasser en Jayden Macnack. Beide vielen uitstekend in en voerden, net als de andere invallers, hun taak perfect uit. Nasser zette een solo in tot op de achterlijn en bediende de mee opgekomen Macnack. De laatste maakte beheerst af en liet doelman Hooiveld daarmee voor de vierde keer vissen. Met deze 4-1 eindstand kon iedereen in de Domstad wel leven.

Opgetekend uit de mond van de trainer, in de nababbel, klonk het zo:"Wij hebben FC Groningen op een zeer volwassen manier bestreden. Het scoreverloop was in ons voordeel. We kregen het alleen even benauwd na hun aansluitingstreffer. Met uitzondering van die fase zijn we daarvoor en daarna eigenlijk niet echt in de problemen geweest. We zetten een goede overwinning neer tegen een goede tegenstander, laten we dat vooral niet vergeten. Dit was echt een 100% teamprestatie."

De komende dagen is de ploeg vrij, want Krokusvakantie. Aanstaande donderdag gaat het vizier op ADO Den Haag. Zaterdag 2 maart a.s. wordt er op Sportpark De Aftrap om 13.00 uur afgetrapt.

FC Utrecht O19 - FC Groningen O19 4-1
20. 1-0 Tashreeq Matthews
38. 2-0 Giovanni de la Vega
54. 2-1 Remco Balk
75. 3-1 Dino Janssen (p)
86. 4-1 Jayden Macnack