Vierde overwinning op rij voor FC Utrecht O14

25 februari 2019

In een eenzijdige wedstrijd won FC Utrecht Onder 14 met 3-0 van NAC Breda. De ruststand van 0-0 was een wonder gezien de vele kansen voor de Domstedelingen. De uitstekende keeper van de Bredanaars mocht zich een echte sta-in-de-weg noemen. Helaas voor hem had hij het moeilijker in de tweede helft, waarin de Utrechters het overwicht wel wisten uit te drukken in de score.

Toch mochten de talenten uit Utrecht zich dit aantrekken. Zo goed was het spel niet. Niet dat FC Utrecht O14-keeper Kay veel te doen kreeg, maar slordig was het spel bij tijd en wijle zeker en qua loopacties was het niet het FC Utrecht O14 van de afgelopen trainingsweek.

Wat prachtig was in de rust was de kalmte en de zelfkritiek en de positiviteit van de gehele groep en staf. Dat resulteerde uiteindelijk in een 3-0 zege met vooral fraaie goals gescoord door Nordin Bukala (heerlijke kopbal na een mooie aanvalsopbouw) en een mooie balcontrole van aanvoerder Jesse van de Haar. De 1-0 was even daardoor al genoteerd door een attente Nazjir Held die een fout van de keeper afstrafte.

Dat de Domstedelingen na de 3-0 een aantal keren geweldig positiespel speelden, was leuk om te zien. Toch was het fijner geweest als dit eerder op de mat was gelegd. Een vierde goal van Ralph van Hunnik werd helaas onterecht afgekeurd (de bal was ruim over de doellijn) en zo bleef de stand 3-0 en werd een vierde opeenvolgende overwinning na de winterstop genoteerd.

Dat de ploeg vandaag zelfkritisch bleek en dat combineerde met positiviteit en rust gedurende de gehele wedstrijd is zeer zeker een grote stap voorwaarts. Een belangrijke voorwaarde voor ontwikkeling. Hulde, jongens.

Voor nu geldt een welverdiend aantal dagen vakantie waarin de mannen zich kunnen opladen voor de resterende maanden van het seizoen. Zaterdag 2 maart wordt er geoefend tegen de leeftijdsgenoten van NEC Nijmegen.