'Soms krijg je niet wat je verdient'

23 februari 2019

Hoofdtrainer Dick Advocaat over het gelijkspel tegen Excelsior.

FC Utrecht speelt vanavond met 0-0 gelijk tegen Excelsior. De Domstedelingen moeten genoegen nemen met een punt. Na afloop schoof FCUtrecht.nl aan bij de persconferentie de beide trainers.

“Soms krijg je niet altijd wat je verdient”, begint hoofdtrainer Dick Advocaat zijn nabeschouwing. “De eerste helft was zeker gelijkwaardig. Gedurende de eindfase van de eerste helft zijn we wat meer druk gaan zetten. Dat hebben we de tweede helft eigenlijk de hele tijd gedaan waardoor hun middenveld heel moeilijk aan het voetballen kon komen.”
 
“Naar mijn idee was het wachten tot de goal zal vallen. Alleen die viel niet, ondanks het goede spel. Ik heb de ploeg ook complimenten gegeven, want ik vind Excelsior een vervelende ploeg om tegen te spelen omdat ze veel voetballend vermogen hebben. Maar we hebben in ieder geval in de tweede helft gezorgd dat dat er niet uit kon komen. We hebben vandaag genoeg mogelijkheden gehad om de goal te maken. Vorige week hadden we vier mogelijkheden en scoren we één keer, nu hadden we iets meer mogelijkheden en scoren we niet. Dat zijn dingen die gebeuren."