Pronk: 'We incasseren te veel treffers'

15 februari 2019

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht baalt van andermaal een kwartet tegentreffers.

Jong FC Utrecht slikte vanavond (vrijdag) in Maastricht net als eerder deze week toen het in Stadion Galgenwaard tegen Go Ahead Eagles speelde vier tegentreffers. En daardoor bleken de twee treffers die de talenten uit de Domstad scoorden net zoals eerder deze week slechts van voornamelijk statistische waarde: 4-2. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Robin Pronk van het Utrechtse beloftenteam over de nederlaag in het zuiden van Limburg.

“Ik houd aan deze wedstrijd een slechter gevoel over dan aan die van afgelopen maandag”, aldus Pronk in de spelerstunnel van De Geusselt. “Aanvallend en naar voren toe hebben we vanavond prima gespeeld. Maar achterin gaven we het wederom veel te eenvoudig weg.”

MVV Maastricht opende de score al rap, maar daarna betekende een treffer van Jonas Arweiler ook al vrij snel de 1-1. “En daarna kregen we goede kansen op de 1-2. Sterker nog: die moeten we eigenlijk maken”, vertelt Pronk. “Goed, dan ga je met 1-1 de rust in. Twintig minuten verder in de tweede helft, staat het ineens 3-1. Dan kom je terug tot 3-2 en denk je: hier valt wat te halen. Maar dan incasseren we weer snel de 4-2, op een vrij knullige manier.”

“Het probleem is het verdedigen”, stelt de oefenmeester. “We incasseren te veel doelpunten. We hebben er nu zestig tegen, in vijfentwintig speeldagen. Dat is te veel.”

Scoren lukte afgelopen maandag tegen titelkandidaat Go Ahead Eagles twee keer, en vanavond tegen het in topvorm stekende MVV Maastricht - dat team heeft nu vier duels op rij gewonnen - ook twee maal. “Nick Venema speelde goed. Jonas Arweiler speelde goed. Keelan Lebon was vanavond wat minder sterk dan afgelopen maandag, maar ook daar zie je de potentie”, aldus Pronk. “Ook positief: de invalbeurt van Wai-Tsun Dai. Zijn debuut voor Jong FC Utrecht in de Keuken Kampioen Divisie. Hij deed goede dingen.”

“Maar al met al is het heel teleurstellend dat we opnieuw met lege handen staan”, concludeert Pronk. “We zitten elke keer aan de verkeerde kant van de score. Met thuiswedstrijden tegen TOP Oss en Telstar voor de boeg is het zaak dat we punten gaan pakken. Willen we dat doen, dan zullen we beter moeten verdedigen - minder goals incasseren.”