Pronk: ‘Het is telkens net niet’

25 februari 2019

Jong FC Utrecht verliest vanavond met 1-2 van TOP Oss. Het doelpunt van Ruben Hoogenhout was niet genoeg om ervoor te zorgen dat Jong FC Utrecht met lege handen zou eindigen. Na afloop sprak FCUtrecht.nl met trainer/coach Robin Pronk.

 

“Ik vond dat de wedstrijd aardig in balans was,” begint trainer/coach Robin Pronk zijn nabeschouwing. “We kwamen na de rust al vrij snel op 0-1 achter door een goede goal van Oss. Misschien dat wij wat gelukkig op 1-1 kwamen. De aanval was goed maar de bal ging er wat gelukkig in. Ik denk dat vanaf dat moment de wedstrijd weer heel erg in balans was, net zoals in de eerste helft. Voor ons was het goed geweest om dat punt te kunnen houden.”

Pronk baalt van de tweede tegentreffer. “De 1-2 geven we heel makkelijk uit een corner weg. Dit is de zoveelste keer dat dat gebeurt. Het is ook de zoveelste wedstrijd die we daardoor met 1-2 verliezen.” De trainer/coach houdt een dubbel gevoel over aan deze wedstrijd. “Het is vooral frustrerend, omdat we wel zien dat we in deze wedstrijd in fases prima mee kunnen. In die momenten spelen we gewoon een gelijkwaardige wedstrijd tegen een volwassen en ervaren ploeg. Het zou mooi zijn als we daar minimaal een punt aan kunnen overhouden. Dat had vandaag gekund, maar ook in de afgelopen weken. Het is voor ons telkens net niet.”