Pronk: 'De onvolwassenheid overheerst'

11 februari 2019

Trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht blikt terug op het duel met Go Ahead Eagles.

Het lukte Jong FC Utrecht vanavond niet één of meerdere punten over te houden aan het duel met Go Ahead Eagles. In het Keuken Kampioen Divisie-onderonsje trokken de bezoekers uit Deventer in Stadion Galgenwaard aan het langste eind: 2-4. FCUtrecht.nl sprak met trainer/coach Robin Pronk van Jong FC Utrecht over het treffen met de ploeg uit Overijssel. 

“We hebben een aantal keer goed gebruikgemaakt van de zwakte van de tegenstander”, aldus Pronk in een drukke mixed zone in het Utrechtse stadion. “Maar wat overheerst, is de onvolwassenheid. Zoals we vanavond de goals incasseerden.”
Stond het na 29 minuten nog 0-0, een paar minuten later had Go Ahead Eagles niet alleen de score geopend, maar ook direct flink afstand genomen van Jong FC Utrecht: 0-2. “Dramatisch”, aldus Pronk. “Een strafschop, slecht verdedigen bij een cornerbal. En dan staat het vanuit het niets ineens 0-2.”

Uiteindelijk werd het 2-4. Eerder dit seizoen verloor Jong FC Utrecht nog met 5-0 van Go Ahead Eagles. Toen vijf goals verschil, nu twee. Betekent dat: een gegroeid Jong FC Utrecht? “Dat we gegroeid zijn, zie ik. Dat meet ik niet alleen af aan deze wedstrijd”, vertelde Pronk. “Maar de manier waarop we vier goals incasseerden vanavond, daar ben ik zwaar ontstemd over.”

“We maakten zelf twee uitstekende goals. Shayne Pattynama, die een uitstekende wedstrijd speelde. En Keelan Lebon, onze meest dreigende aanvaller vandaag, die de aansluitingstreffer scoorde”, zei Pronk.

De wedstrijd Jong FC Utrecht - Go Ahead Eagles stond in het teken van oud-speler Leon de Kogel, die afgelopen zomer betrokken raakte bij een ernstig auto-ongeluk. “Een heel mooie actie vanuit FC Utrecht en de mensen rond FC Utrecht”, aldus Pronk. “Dat dit gebeurt, zegt iets over deze club. Het zit in het DNA van FC Utrecht om goed voor de helden van voorheen te zorgen. Hartstikke mooi, en fantastisch dat het zo kon vanavond.”