Nipte overwinning in Doetinchem

17 februari 2019

Penalty bezorgt FC Utrecht de winst.

FC Utrecht wint van De Graafschap en neemt daardoor drie belangrijke punten mee terug naar de Domstad. Lang leek het erop dat het duel tussen de Domstedelingen en de Superboeren in een doelpuntloos gelijkspel zou eindigen. De benutte penalty van Simon Gustafson bracht daar verandering in.

Een mooie actie van Gyrano Kerk. De aanvaller dribbelt tot aan de achterlijn van De Graafschap. Zijn voorzet eindigt bij Simon Gustafson. Doelman Hidde Jurjus staat uit positie, de Zweed haalt uit maar zijn schot wordt geblokkeerd door een verdediger. Het typeert de middag waarin de doelpunten erg duur zijn.

Zoeken
In de eerste helft is het vooral zoeken. Zoeken naar mogelijkheden om het doelman Hidde Jurjus lastig te maken. Helaas is die ruimte er niet. Speldenprikken worden uitgedeeld, maar ook niet meer dan dat. De beide elftallen gaan daarom ook met een 0-0 tussenstand de kleedkamers in.

Gustafson
De verlossing komt in de 74ste minuut. De ingevallen Jean-Christophe Bahebeck wordt neergehaald in het zestienmetergebied van De Graafschap: penalty. Simon Gustafson gaat op dat moment zelfverzekerd achter de bal staan, en terecht. De Zweed schiet de bal feilloos tegen de touwen: 0-1.

Millimeters
FC Utrecht heeft voor de penalty al een aantal mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen. Michiel Kramer is het dichtstbij om in de eerste helft de score te openen. De spits wordt weggestuurd richting het doel van De Graafschap. Kramer schuift de bal achter Jurjus, maar zijn schot rolt een millimeter langs de verkeerde kant van de paal.

Excelsior
Volgende week zaterdag mogen de mannen van hoofdtrainer Dick Advocaat weer voetballen in de Domstad. Dan speelt FC Utrecht tegen de huidige nummer veertien van de Eredivisie: Excelsior. Om 18:30 uur gaat de bal rollen in Stadion Galgenwaard.

De Graafschap - FC Utrecht 0-1 (0-0)
76. 0-1 Simon Gustafson

Gele kaarten: Azor Matusiwa (De Graafschap)

Toeschouwers: 12.464

Scheidsrechter: Kevin Blom